Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα το ΓΕΣ για την γκάφα με την «αναγνώριση της Β.Κύπρου»!

“Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου κατέχει το 34,85% του νησιού και έχει αναγνωσριστεί μόνο από τη Κύπρο…”

Αυτό αναφέρει το έντυπο της HELBROC και σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του ΓΕΣ δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

Το ΓΕΣ είναι ικανοποιημένο με τ΄ ότι τουλάχιστον αναφέρεται ότι η κατεχόμενη Κύπρος έχει αναγνωρίσει τη ΤΔΒΚ αλλά τ΄ ότι σ΄ ένα τέτοιο έντυπο η ονομασία υιοθετείται χωρίς ούτε καν να μπαίνει έστω σε εισαγωγικά δεν αποτελεί πρόβλημα κατά το ΓΕΣ πάντα!

Αναφέρει ακόμη το ΓΕΣ
•“Το συγκεκριμένο έντυπο δεν αποτελεί επίσημη έκδοση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά επετειακή έκδοση του σχηματισμού HELBROC για τα πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Το HELBROC (HELLAS – BULGARIA – ROMANIA – CYPRUS – UKRAINE) είναι σχηματισμός μάχης ευέλικτων και ταχυκίνητων στρατιωτικών τμημάτων, ο οποίος θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της έγκαιρης αντιμετώπισης παρουσιαζόμενων απειλών και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κρίσεων”.Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει το ΓΕΣ που τυπώθηκε το έντυπο και πόσο κόστισε; Ασφαλώς και είναι της HELBROC αλλά ως γνωστόν σ΄ αυτή συμμετέχουμε κι εμείς. Και έντυπο στο οποίο φιγουράρουν κείμενα και φωτογραφίες του Έλληνας Α/ΓΕΣ αλλά και της πολιτικής ηγεσίας ,τι είναι ;

•“Μεταφράζοντας ολόκληρη την παράγραφο στο δημοσιευμένο φωτοαντίγραφο του κειμένου (και όχι επιλεκτικά ένα μεμονωμένο κομμάτι της), προκύπτει ότι αναγράφεται μεταξύ των άλλων με σαφή τρόπο, η ύπαρξη της Δημοκρατίας της Κύπρου η οποία είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του νησιού και οι κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές οι οποίες έχουν αναγνωριστεί μόνο από την Τουρκία, ως Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”. Όπως γράψαμε και παραπάνω η θέση αυτή δεν σηκώνει σοβαρή κριτική.

•“Η Διοίκηση της HELBROC ζήτησε επίσημα και έλαβε από τους Εθνικούς Αντιπροσώπους (οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εκεί από τα αντίστοιχα Υπουργεία Άμυνας των Χωρών τους και οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα στοιχεία που διέθεσαν) τα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στο βιβλίο και αφορούν επίσημες πληροφορίες, για τις χώρες που συμμετέχουν στον σχηματισμό”.”Καρφώνουμε” κάποιον ή μας φαίνεται; Και ο Εθνικός Αντιπρόσωπος δηλαδή λειτούργησε μόνος του;

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να αποδεχόμαστε λάθη που έγιναν από αβλεψία. Δεν είναι και τόσο κακό.

Επίσης είναι πλέον κουραστικό κάθε φορά που γράφεται κάτι εναντίον του ΓΕΣ να αποδίδεται σε συγκεκριμένους κύκλους του ΥΕΘΑ. Ήμαρτον! Έχουμε γράψει πάρα πολύ καλά λόγια για το ΓΕΣ και τον Αρχηγό του κατά καιρούς,αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε είναι το απυρόβλητο.