Γιατί καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Α/ΓΕΣ

«Φωτιές»,σενάρια και φήμες πυροδότησε η είδηση του Onalert,ότι το μεσημέρι της Δευτέρας,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει καλέσει τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος θέλει να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι για τα ελληνοτουρκικά και ειδικότερα για την εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες στον Έβρο,λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών. Ο Πρόεδρος είναι γνωστό ότι έτσι κι αλλιώς ενδιαφερόταν πάντα για θέματα άμυνας και φυσικά ποτέ δεν ξέχασε την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο κ.Παπούλιας ήταν εκ των πρωταγωνιστών του χειρισμού της σοβαρής ελληνοτουρκικής κρίσης το Μάρτιο του 1987.

Όμως η πρόσκληση προκάλεσε …ανησυχία στο Πεντάγωνο. Η στιγμή που η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα αν θα υπάρξει αλλαγή Α/ΓΕΕΘΑ,πλησιάζει και κάποιοι βλέπουν ακόμη και αυτή την πρόσκληση του Προέδρου προς τον Α/ΓΕΣ, ύποπτη.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν ,γιατί ο Πρόεδρος δεν ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας ή τον Α/ΓΕΕΘΑ και άλλοι προχώρησαν ακόμη περισσότερο θέλοντας τον αντιστράτηγο Φράγκο να έχει πάρει σαφές προβάδισμα για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Όλα αυτά στερούνται οποιασδήποτε λογικής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται σε τέτοιους είδους διαδικασίες. Αν όντως θέλει να ενημερωθεί για τα ελληνοτουρκικά είναι προφανές ότι ο αντιστράτηγος Φράγκος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος,αφού έχει υπηρετήσει ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα,μιλάει άπταιστα τουρκικά,έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια στη Θράκη και επιπλέον είναι αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των πληροφοριών. Όλα τ΄ άλλα είναι σενάρια.

Έτσι κι αλλιώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Onalert,το πιθανότερο σενάριο για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ,είναι ότι …δεν θα γίνουν. Σε τέτοιες στιγμές κρίσης όχι μόνο οικονομικής, είναι πιο λογικό άπαντες να παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν. Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι πολύτιμη.