«Ο Α/ΓΕΣ δεν σκύβει το κεφάλι». Ποιος του το ζήτησε;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφαίος παράγοντας του ΓΕΣ επικοινώνησε μαζί μας για να μας διαβεβαιώσει ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ “δεν σκύβει το κεφάλι”! Αιφνιδιαστήκαμε ομολογούμε,γιατί δεν καταλάβαμε ποιος ζήτησε από τον Α/ΓΕΣ να κάνει κάτι τέτοιο.

Γρήγορα καταλάβαμε ότι ο παράγοντας που μας πήρε θεωρούσε,πίστευε ή εκτιμούσε ότι εμείς στο Onalert είμαστε… όργανα κάποιων σκοτεινών κέντρων που δεν επιθυμούν την προώθηση του Α/ΓΕΣ στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,όταν με το καλό γίνουν κρίσεις!

Σ΄ αυτούς τους “σκοτεινούς κύκλους” αποδόθηκε η χθεσινή αποκάλυψη του Onalert για την “αναγνώριση της Β.Κύπρου” σε έντυπο της HELBROC. Μάλιστα στη προσπάθεια του να μας πείσει ότι δεν έχει καμία ευθύνη το ΓΕΣ, μας αποκάλυψε ότι το κείμενο είχε έρθει “έτοιμο από τη Κύπρο”! Ας μην το ψάξουμε άλλο θα τρελαθούμε!

Δεν γνωρίζουμε αν ο Α/ΓΕΣ συμμερίζεται αυτές τις απόψεις. Έχει τη φήμη του έξυπνου ανθρώπου. Εκτός αν έχει “μεταλαχθεί” από τότε που συνάδελφος δημοσιογράφος του “κόλλησε” το παρατσούκλι “στρατηγός σκιά”. Σ΄επηρεάζουν αυτά τα πράγματα.

Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα.

•Κρίσεις Αρχηγών και στελεχών ΔΕΝ κάνουν οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι μπορεί πολύ να το ήθελαν, αλλά σας βεβαιώνουμε ότι δεν κάνουν κρίσεις οι δημοσιογράφοι.

•Έχουμε γράψει πολύ καλά λόγια για τον κ.Α/ΓΕΣ και δεν είχαμε καμία απαίτηση να μας πάρουν να μας …ευχαριστήσουν οι συνεργάτες του.Ειδικά όταν με κείμενά μας τον στηρίξαμε σε δύσκολες προσωπικές στιγμές. Δεν ανεχόμαστε όμως “ψευτομαγκιές” και “κουτσαβακισμούς” από οποιονδήποτε όταν κάνουμε κριτική σε κακώς κείμενα. Δημοσιοποιούμε όλες τις απόψεις,όπως κάναμε και χθες με την ανακοίνωση που έβγαλε το ΓΕΣ για το θέμα της HELBROC. Όλα τ΄ άλλα είναι περιττά κι ανόητα.

•Έχουμε κάνει πολύ έντονη κριτική -πιθανόν και άδικη σε κάποιες περιπτώσεις- σ΄ όλους τους Αρχηγούς. Όλοι μπορεί να παραπονέθηκαν ,να δυσανασχέτησαν αλλά κανείς δεν ξεπέρασε τα όρια.

Συνεπώς:

Όταν έχουμε κάτι -κατά τη γνώμη μας- σοβαρό το γράφουμε έχοντας βέβαια και τα ανάλογα επιχειρήματα. Αν κάποιος μας αποδείξει ότι κάνουμε λάθος,πολύ ευχαρίστως να επανορθώσουμε. Ουδείς αλάθητος.

Ευχόμαστε στον παράγοντα που επικοινώνησε μαζί μας να δικαιωθεί και πράγματι ο Α/ΓΕΣ να μην συμβιβαστεί ποτέ με σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς,μόνο και μόνο για να πάρει ένα ακόμη αστέρι. Έχουμε ανάγκη από Αρχηγούς που όπως μας είπε ο κ.παράγοντας “δεν σκύβουν το κεφάλι”.