Οι κρίσεις στο στρατό και η …άγνοια Μπεγλίτη.

Μέσα σ΄ αυτή την εβδομάδα ,λογικά, θα αποφασίσουν Βενιζέλος και Μπεγλίτης τι θα κάνουν με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Θα μείνουν όλοι,θα φύγουν κάποιοι;

Για να λέμε τα πράγματα με τ’  όνομά τους η «κακή χημεία» για να το πούμε …ευγενικά μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του επιτελείου του με τον Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και το δικό του επιτελείο είναι γνωστή. Διαφορετικές προσεγγίσεις στα επιχειρησιακά θέματα,στα ζητήματα των περικοπών στο στρατό ξηράς και άλλα πολλά. Από το περίγυρο και των δύο «στρατοπέδων» ψιθυρίζουν διάφορα για ιστορίες και «κόντρες» του παρελθόντος που παίζουν το ρόλο τους.

Σ΄ αυτή την αντιπαράθεση εντάσουν κάποιοι και τη χθεσινή «δήλωση άγνοιας» του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή για την άσκηση «καταστολής πλήθους» στο Κιλκίς. Προσπάθησε δηλαδή ,λένε οι «καχύποπτες πηγές» του ΥΕΘΑ ,να δείξει ότι ο Α/ΓΕΣ δεν το είχε κρατήσει ενήμερο. Το σενάριο πάσχει σε πολλά σημεία ,αλλά στην Ελλάδα και στο ΥΕΘΑ του έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Που πάσχει;

*Ο Μπεγλίτης δεν έχει τη φήμη του «αφελή», εκτός αν έχασε τα αντανακλαστικά του φορώντας το υπουργικο κοστούμι.

*Η δύναμη καταστολής που «έδερνε» τους «διαδηλωτές» στο Κιλκίς δεν ανήκει στο πεδίο ευθύνης του ΓΕΣ, αλλά του ΓΕΕΘΑ!

Το οποίο ΓΕΕΘΑ, λέει ότι μπορεί να είναι υπεύθυνο για τη δύναμη, αλλά δεν έχει καμία, ευθύνη για το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης.

*Οι κρίσεις στις ΕΔ έχουν λίγο ,πολύ συμφωνηθεί μεταξύ των δύο υπουργών. Δεν αλλάζει τίποτα σε επίπεδο αρχηγών. Εκτός αν κάποιοι εισηγούνται και επιδιώκουν την αποστρατεία του Α/ΓΕΣ.

‘Οπως και να ‘χει η επόμενη εβδομάδα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ.