«Πόλεμος» κατά της παχυσαρκίας!

Πριν από κάποια χρόνια,το 2005, ο τότε Α/ΓΕΣ Νίκος Ντούβας,είχε κηρύξει το πόλεμο κατά της παχυσαρκίας στο στρατό,εκδίδοντας και σχετική διαταγή με την οποία προέτρεπε το προσωπικό και ειδικά τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς να «εξαφανίσουν τα περιττά κιλά». Ο στρατηγός ηττήθηκε κατά κράτος και το πρόβλημα της παχυσαρκίας και στις ΕΔ παραμένει άλυτο.

Σύμφωνα με τις έρευνες που θα παρουσιαστούν στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο ΕΔ στη Θεσσαλονίκη,αυτές τις ημέρες το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας το έχουν οι στρατεύσιμοι οι οποίοι το «κουβαλάνε» από τα παιδικά τους χρόνια.
Τα ποσοστά των αξιωματικών είναι μικρότερα γιατί κάθε χρόνο ελέγχονται από το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό. Παρόλα αυτά το πρόβλημα των παχύσαρκων ανώτερων αξιωματικών είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Τα τελευταία χρόνια όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας έχουν εξιδεικευμένο ιατρικό προσωπικό αλλά και τα μέσα για να βοηθήσουν ένστολους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας. Χειρουργοί,ενδοκρινολόγοι αλλά και διαιτολόγοι ,ψυχολόγοι και ψυχίατροι έχουν εκπαιδευτεί εντός και εκτός Ελλάδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος.