Α/ΓΕΣ: Υποδέχθηκε τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ – Τι συζητήθηκε [vid,pics]

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης υποδέχτηκε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Στρατηγό James C. McConville, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Αρχηγών, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε η ενίσχυση των δεσμών των δύο Στρατών μέσω της :

–    Επαύξησης των δράσεων διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
–    Ανάπτυξης κοινής στρατηγικής κουλτούρας.
–    Παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους.
–    Βελτίωσης της διαλειτουργικότητας.
–    Συνεργασίας Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών εφαρμογής.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού ΓΕΣ:

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο Α/ΓΕΣ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού και αντάλλαξε μαζί του ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη: