Αεροπορία Στρατού: Πτήσεις «σωτηρίας» και τον Νοέμβριο

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και τον Νοέμβριο οι πτήσεις «σωτηρίας» με τα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού να μεταφέρουν ασθενείς από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.  

Το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων με τις αποστολές των εναέριων μέσων τους είναι «θηριώδες». Η δε συνεχής παρουσία των ελικοπτέρων στις ακριτικές περιοχές εκπέμπει σαφές μήνυμα κυριαρχίας προς τα ανατολικά.

Χιλιάδες ώρες πτήσεις και εκατοντάδες για αεροδιακομικές συμπληρώνουν το παζλ της αδιάλειπτης και ανιδιοτελούς συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών με την εκτέλεση, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D (Chinook), 17 αποστολών ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 20 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 45 ώρες πτήσης. 

Όταν ολοκληρωθεί πλήρως η ένταξη στο στόλο και των τριών νέων ελικοπτέρων CH-47D από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ, που παρελήφθησαν προ ημερών από τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, θα αυξηθούν σημαντικά οι δυνατότητες αλλά και το παραγόμενο έργο στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.