ΑΣΔΕΝ: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου [pics]

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ Β΄» στον Καρέα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ».

Η διοίκηση πέρασε από τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των κρίσεων 2024.

Διαβάστε επίσης: Κρίσεις 2024: Η νέα στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Όλα τα ονόματα στις «θέσεις κλειδιά»

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Δημήτριος – Eλευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, Μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

Ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, με καταγωγή από τη Σάμο, υπηρέτησε ως Διοικητής ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο (2014), Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ στην Κω (2019-2020) και Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο (2021-2022).

Το 2022 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ και το 2023 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ ως Διευθυντής Α΄ΚΛΑΔΟΥ.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης – παραλαβής: