Δυο αποστρατείες που προκαλούν ερωτήματα για το ΓΕΣ

Η αλλαγή νοοτροπίας και σκεπτικού στις κρίσεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν άλλαξε και πολύ . Ίσως η κυβερνητική αλλαγή να δημιούργησε ελπίδες αλλά αποδεικνύονται μάλλον φρούδες. Μπορεί να μην έγιναν “σφαγές”, αλλά καποιες αποφάσεις αποδεικνύουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα κριτήρια είναι παράδοξα .

Δεν είναι μόνο η απόφαση αποστρατείας του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά.

Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ για τις κρίσεις υποστρατήγων,ταξιάρχων και συνταγματαρχών σημειώνουμε δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης θα πρέπει να προβληματιστεί:

•Η αποστρατεία του ταξιάρχου Λάμπρου Τζούμη διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων στην Λήμνο. Ένα χρόνο μετά από την τοποθέτησή του στο νησί αποστρατεύεται . Κι αν θυμόμαστε καλά αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ . Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ακούγονται και σύμφωνα με τα οποία καθοριστικό ρόλο για την αποστρατεία του έπαιξε το γεγονός ότι κατάγεται από …την Πύλο! Και άρα θεωρήθηκε “σαμαρικός”!

•Η αποστρατεία του υποστράτηγου και επικεφαλής του κλάδου Έρευνας Πληροφορικής Γαβριήλ Σταυρόπουλου. Δεν νομίζουμε ότι διέθετε κάτι καλύτερο για τον συγκεκριμένο κλάδο ο Α/ΓΕΣ και κακώς τον αποστράτευσε. Οι πληροφορίες λένε ότι η αποστρατεία έγινε με παρέμβαση του ΓΕΕΘΑ που φαίνεται ότι έχει άποψη και για τις κρίσεις του ΓΕΣ.