ΓΕΣ: Η 1η ΤΑΞΑΣ στο πλευρό των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών και τον Δεκέμβριο

Τεράστια είναι η κοινωνική προσφορά του Ελληνικού Στρατού και ιδιαίτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, η οποία με τα ελικόπτερα της παρέχει σωτήριες υπηρεσίας για τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών και ιδιαίτερα στους κατοίκους των ελληνικών νησιών.

Όπως και κάθε μήνα, έτσι και τον Δεκέμβριο η προσφορά της 1ης ΤΑΞΑΣ και των στελεχών της ήταν κρίσιμη, αφού ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού μετέφεραν 15 ασθενείς από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα τα ελικόπτερα της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού εκτέλεσαν 14 αποστολές ημέρα και νύχτα για την αερομεταφορά των 15 ασθενών από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).