ΓΕΣ: Τα ραντεβού για την φαρέτρα του Στρατού Ξηράς

Συνάντηση με εκπροσώπους ξένων εταιρειών αμυντικού υλικού και αμυντικής τεχνολογίας από την Γαλλία, την Ισπανία και το Ισραήλ πραγματοποίησαν αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΣ, στο πλαίσιο επαφών για τον εξοπλισμό και την προμήθεια οπλισμού και οπλικών συστημάτων για τον Στρατό Ξηράς.

Τα οπλικά συστήματα που έχουν μπει «στο στόχαστρο» του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αφορούν όχι μόνο τακτικό εξοπλισμό όπως πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος, αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα, ώστε ο Στρατός Ξηράς να ενισχύσει την «φαρέτρα» του στον απαιτούμενο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα εκπρόσωποι της ισπανικής εταιρείας «EXPAL», με επικεφαλής τους Attilo Perego και Moreno Miguel, παρουσίασαν σε επιτελείς της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ «Πυρομαχικά 155 χιλ. Μακρού Βεληνεκούς».

Επίσης, εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρείας «Nexter», με επικεφαλής την Caroline Amar και τους Arthur De Carpentier και Olivier Lequeux, παρουσίασαν σε επιτελείς του ΓΕΣ το τεθωρακισμένου όχημα Μάχης VBCI.

Και τέλος, εκπρόσωποι της εταιρείας «ASTRONAUTICS» με επικεφαλής τον Yishai Akerman, παρουσία του ακολούθου Άμυνας του Iσραήλ στην Ελλάδα, πλοιάρχου Shahar Zvika, παρουσίασαν σε επιτελείς του ΓΕΣ το Σύστημα Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή-ΠΑΠ.