ΓΕΣ: Υψηλό το επίπεδο ετοιμότητας της 1η ΜΠ υπό το βλέμμα Α/ΓΕΣ Καμπά [pics]

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς βρέθηκε στην περιοχή ευθύνης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνάμεων.

Σε μια χρονική περίοδο γεμάτη εντάσεις και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το ισχυρό εργαλείο αποτροπής, με τον Α/ΓΕΣ να μεταβαίνει στην ΠΕ της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, για να δει από κοντά την κατάσταση και την ετοιμότητα των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφθηκε το Πεδίο Ασκήσεων και Βολής (ΠΑ-ΠΒ) Ασκού Προφήτη και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας,  συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ), Υποστράτηγο Σάββα Κολοκούρη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Αρχηγός παρακολούθησε την επιχειρησιακή εκπαίδευση που διεξήγαγαν μηχανοκίνητα τμήματα και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, με τη συνεργασία ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ).

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας, η λειτουργικότητα των μέσων και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού.

Δείτε φωτογραφίες: