Από 01 έως 02 Ιουλίου 2026, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης (ΑΣΔΙΘ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΙΘ.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2026, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της ΧVΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧVI Μ/Κ ΜΠ) «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ», την έδρα της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (3 Μ/Κ ΤΑΞ) «ΡΙΜΙΝΙ» και το Στρατόπεδο «ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ» στην Ορεστιάδα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Σχηματισμών και παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό.
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ) «ΑΨΟΣ», στο Σουφλί και το Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΣΟΥΚΑ» στην Αλεξανδρούπολη, όπου έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στους Διοικητές των Σχηματισμών και Μονάδων – Ανεξάρτητων Υπομονάδων της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «ΕΒΡΟΣ», καθώς και της ΧΧIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIII ΤΘΤ) «3ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΔΟΡΥΛΑΙΟΝ», όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Σχηματισμών.
Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΙΘ
— Γενικό Επιτελείο Στρατού-Hellenic Army Gen. Staff (@HAspokesman) July 2, 2026
Aνακοίνωση Τύπου ➡️ https://t.co/xxJsYnlaus#ΕλληνικόςΣτρατός #HellenicArmy pic.twitter.com/jyGsSr4BTL
Την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2026, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης (ΑΣΔΙΘ) «ΘΡΑΚΗ», την έδρα της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (29 Μ/Π ΤΑΞ) «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», την έδρα της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧV ΤΘΤ) «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΈΦΕΣΟΣ», τα Στρατόπεδα «ΥΠΛΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ» και «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΓΔΟΥ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Σχηματισμών και παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό.




