Παρέμβαση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στη Σχολή Ευελπίδων – Ποιους αφορά

Νέα τροπή έλαβε η υπόθεση της εκλογής Καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας της Σχολής Ευελπίδων καθώς επελήφθη της υποθέσεως η Εισαγγελία Στρατοδικών. Με παραγγελία της η Εισαγγελεύς του Στρατοδικείου Αθηνών διέταξε να γνωστοποιηθεί στον απορριφθέντα και ενιστάμενο υποψήφιο το όποιο κατατεθέν «ερευνητικό επιστημονικό έργο» του επιλεγέντος υποψηφίου καθώς και κάθε άλλο στοιχείο του φακέλλου του τελευταίου σχετικό με την προς πλήρωση δημόσια θέση.

Με την εισαγγελική παραγγελία η Στρατιωτική Δικαιοσύνη καταρρίπτει την επιχειρηματολογία της διοίκησης της Σχολής η οποία δεν δημοσιοποιούσε το ερευνητικό επιστημονικό έργο του καθηγητή που επέλεξε επικαλούμενη …προσωπικά δεδομένα!!!

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2014 μία Ειδική Επταμελής Εκλεκτορική Επιτροπή, απαρτιζόμενη αποκλειστικά από ιδιώτες καθηγητές ΑΕΙ, , εξέλεξε Καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας. Ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός ότι απερρίφθη ένας υποψήφιος με ακαδημαϊκές περγαμηνές, συγγραφικό έργο και μακρότατη διδακτική προϋπηρεσία, και μάλιστα όχι μόνο στα Πανεπιστήμια και στα ΑΣΕΙ αλλά και στις Σχολές Πολέμου

Η υπόθεση ήταν φυσικό να προκαλέσει θόρυβο αφού ο απορριφθείς ως δήθεν ανεπαρκής καθηγητής διαθέτει και κατέθεσε κρατικό Πτυχίο Ιστορίας (του Πανεπιστημίου Αθηνών) και κρατικό Διδακτορικό Τίτλο Ιστορίας (του Πανεπιστημίου Μονάχου)!

Είχε διδάξει, για περισσότερα από 10 χρόνια, σε 4 Πανεπιστήμια, 3 ΑΣΕΙ, 2 Ανώτατες Σχολές Πολέμου και 2 Σχολές Διοικήσεως-Επιτελών! Επίσης, διετέλεσε Καθηγητής της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών και Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικών Σπουδών σε ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών διεθνή Σχολή Πολέμου της Β. Ευρώπης! Είναι συγγραφέας 11 επιστημονικών βιβλίων και μονογραφιών καθώς και πάμπολλων επιστημονικών άρθρων για θέματα Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικής.

Λογικό το αίτημα να συγκριθεί το επιστημονικό του έργο με αυτό του καθηγητή που τελικά επελέγη.

Η διοικηση της ΣΣΕ υιοθέτησε την επιχειρηματολογία περί “προσωπικών δεδομένων” κι έτσι φθάσαμε στην παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου κ. Ν. Δεβετζή, δεδομένου ότι ο απορριφθείς υποψήφιος υπέβαλε Ένσταση, βάσει του ισχύοντος νόμου, ο οποίος προβλέπει, σε τέτοια περίπτωση, τελεσίδικη απόφαση από πενταμελή Επιτροπή, που συγκαλεί ο Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Τι συμβαίνει στην Σχολή Ευελπίδων ; Απίστευτες καταγγελίες για τις επιλογές καθηγητών