Πέρα δώθε η τελετή παράδοσης καθηκόντων του Α/ΓΕΣ! Παρασκήνιο για τις αλλαγές…τοποθεσίας

Η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων του Α/ΓΕΣ έχει περιπέτειες και μέχρι την Δευτέρα που θα γίνει κανείς πια δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα γίνει στο ΥΠΕΘΑ όπως είχε ανακοινωθεί ή στην Σχολή Ευελπίδων όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Γιατί αυτή η περιπέτεια;

Η τελετή παράδοσης παραλαβής γινόταν παραδοσιακά στην Σχολή Ευελπίδων και είχε το συμβολισμό , ότι από εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του ο απερχόμενος Αρχηγός,εκεί πρέπει και να την κλείσει.

Φέτος παραδόξως ανακοινώθηκε ότι η τελετή θα γίνει στο ΥΠΕΘΑ! Η αλλαγή αυτή προκάλεσε πάρα πολλές σκέψεις με πρώτη και καλυτερη ότι γινόταν προσπάθεια η εκδήλωση να είναι “ελεγχόμενη” με προσκλήσεις για να αποφευχθούν φαινόμενα έκφρασης αποδοκιμασίας,όπως είχε γίνει στην τελετή παράδοσης παραλαβής του αντίστράτηγου Γκίνη πέρυσι.

Αυτό προκάλεσε δυσφορία σε πάρα πολλούς απόστρατους που θέλουν να παραστούν στην τελετή και διαπίστωσαν ότι δεν θα μπορούσαν. Στο ΥΠΕΘΑ θα πήγαιναν μόνο όσοι έλαβαν πρόσκληση. Και κάποιοι άλλοι που έλαβαν sms από τους δύο Αρχηγούς κ.Τσέλιο και Μανωλά.

Τα παράπονα αλλά και η αποδοκιμασία άρχισε να φουντώνει και αυτό ανάγκασε το ΓΕΣ να ανακοινώσει πριν από λίγο ότι η τελετή θα γίνει κανονικά στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Σχολή Ευελπίδων. Επίσημη εξήγηση δεν δόθηκε .Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αλλαγή …στην αλλαγή με την ΕΜΥ η οποία προβλέπει βροχές για τη Δευτέρα. “Η Σχολή Ευελπίδων έχει χώρο για να γίνει η τελετή και υπό βροχή”, έλεγαν.

Η δικαιολογία δεν πείθει γιατί όπως είπαμε η παράδοση προέβλεπε η τελετή να γίνει στην Σχολή και κανείς -εκτός από τους εμπνευστές της …ιδέας- δεν είχε καταλάβει γιατί επελέγη το ΥΠΕΘΑ.

Με …γκάφες ξεκινά το νέο σχήμα και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ΓΕΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Στο ΥΠΕΘΑ κι όχι στη ΣΣΕ η παράδοση παραλαβή Α/ΓΕΣ – Γιατί;