Πως ανετράπη το ερπυστριοφόρο με τους στρατιώτες στην Κύπρο

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των στρατιωτών.

Πως ανετράπη το ερπυστριοφόρο με τους στρατιώτες στην Κύπρο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρώτη Δημοσίευση 2018-06-23 11:59:41
Τελευταία Ενημέρωση 2018-06-23 19:00:41

Η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων ήταν η αιτία για την ανατροπή του άρματος μάχης στην ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους – γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διατήρηση του ελέγχου του από τους χειριστές. 

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι πέντε στρατιώτες που τραυματίστηκαν, εξετάστηκαν από επίατρο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα, ενώ σε έναν από τους οπλίτες πιθανότατα να χρειαστεί η συρραφή με ράμματα. Αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει απολύτως καμμία ανησυχία. 

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ