«Πυρ και ατσάλι» στην Ξάνθη από τις βολές του ελληνικού Πυροβολικού – Δείτε εικόνες [pics]

Από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης οι βολές Πυροβολικού Β΄ εξαμήνου 2022.

βολές

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης οι βολές Πυροβολικού Β΄ εξαμήνου 2022, με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αιτήσεως, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστηρίξεως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω».

βολές

Ειδικότερα, εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109, PzH 2000GR και από Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών RΜ-70 (ΠΕΠ RΜ-70), με τη συνέργεια Ελικοπτέρων Αναγνωρίσεως ΟΗ – 58D KIOWA για αναγνώριση και κατάδειξη στόχων.

Την τελευταία μέρα των βολών παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

βολές βολές βολές

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση στην ΑΣΔΙΘ.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ηλεκτρονικός πόλεμος, παραγωγή drones και διεθνείς συνεργασίες στο επίκεντρο της ΑΣΔΙΘ για το επόμενο εξάμηνο

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Θράκης (ΑΣΔΙΘ) παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες