Στο Καστελόριζο η πρώτη «επιχειρησιακή» επίσκεψη του νέου Α/ΓΕΣ


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Ούτε μια μέρα δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να χάσει ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής προκειμένου να αρχίσει να επιβλέπει κρίσιμους τομείς και μονάδες ανά την επικράτεια, με την νέα του πλέον ιδιότητα ως Αρχηγός ΓΕΣ.
Έτσι λοιπόν έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγο ότι ο νέος Α/ΓΕΣ πραγματοποίησε «επιχειρησιακή» ανάπτυξη στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό της ΔΑΝ Μεγίστης προκειμένου να δώσει τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του.

Μάλιστα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι για την μετάβαση αυτή δεν διατάχτηκε έκτακτη πτήση μεταφοράς VIP όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Αντιθέτως έγινε εκμετάλλευση μιας ήδη προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47DG Chinook του 4ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) το οποίο μετέφερε μεταξύ άλλων προσωπικό και υλικά.

Πλήρως λοιπόν «επιχειρησιακή» η μετάβαση του νέου Α/ΓΕΣ στο Ανατολικό Αιγαίο (και με τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΕΘΑ) ενώ όπως ανακοινώθηκε, ανάλογες επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Μονάδες του ΕΣ θα συνεχιστούν βάσει προγραμματισμού.