Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με «ένα κλικ»

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με ένα κλικ μπορούν να κάνουν οι στρατεύσιμοι.

Μετά την κατάργηση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων, και τη λειτουργία από την ΕΣΣΟ του Μαρτίου των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών, όσοι έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τη θητεία τους, μπορούν να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ. Μέσω αυτής μπορούν να υποβάλλουν στοιχεία που αφορούν: 

α. Τη δήλωση επιθυμίας Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

β. Την καταγραφή των σωματομετρικών τους στοιχείων και τυχόν προβλημάτων υγείας, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία υποδοχής στις τάξεις του Στρατού Ξηράς.

γ. Την αξιοποίηση τυχόν προσόντων τους (σπουδές, κ.λπ.).

δ. Την υποβολή επιθυμίας υπηρέτησης ως έφεδροι Αξιωματικοί, τοποθέτησης σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Προεδρικής Φρουράς, Στρατονομίας, Κύπρου κ.α.

Σε περίπτωση που οι νέοι δεν συμπληρώσουν τα παραπάνω στοιχεία, τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας, όσον αφορά στην κατάταξη και στην τοποθέτησή τους. Οι υποψήφιοι στρατεύσιμοι οι οποίοι πρόκειται να καταταγούν με τη 2018 Δ’ ΕΣΣΟ έχουν προθεσμία έως τις 20 Μαΐου 2018 να συμπληρώσουν τα στοιχεία και κυρίως το Σημείο Υποδοχής όπου επιθυμούν να προσέλθουν, ενώ για την 2018 Ε’ ΕΣΣΟ, η διορία που δίνεται από την Στρατολογία είναι έως τις η 20 Ιουλίου 2018) 

Μπείτε στην εφαρμογή από εδώ