Το 424 ΓΣΝΕ στη μάχη κατά του κορονοϊού με τη λειτουργία τμήματος Μοριακής Ιατρικής [vid]

Ο Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, ενεργοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων μέσων, προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, τόσο στο προσωπικό, πολιτικό και στρατιωτικό το οποίο υπηρετεί σε αυτές, όσο και στους πολίτες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ενδεικτική είναι η εγκατάσταση της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών), καθώς επίσης και η ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων όπως έγινε πρόσφατα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό ξεκίνησε τη λειτουργία του το Τμήμα Μοριακής Ιατρικής στο βιοπαθολογικό εργαστήριο του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη για το χειρισμό βιολογικών δειγμάτων από ασθενείς με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το τμήμα πληροί όλες τις προδιαγραφές βιοασφάλειας 3, είναι ελεγχόμενος και η είσοδος επιτρέπεται μόνο στο διαπιστευμένο προσωπικό.

Ο χώρος βρίσκεται σε αρνητική πίεση όπου εισάγεται και απομακρύνεται φιλτραρισμένος αέρας για την προστασία του προσωπικού αλλά και του περιβάλλοντος.

Δείτε βίντεο: