Το Γ΄ Σώμα Στρατού «κατέκτησε» τη Βουλγαρία με την μπάντα του!

Πολυάριθμο το κοινό και κατάμεστη η αίθουσα της «Arena Armeets» της Σόφιας κατά την «Παρέλαση των Στρατιωτικών Ορχηστρών των Βαλκανίων», όπως ονομάστηκε η «πολυεθνική» συναυλία, που ήταν αφιερωμένη στην 6η Μαΐου, οπότε και τιμώνται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας.
   
Πολλοί κάτοικοι της Σόφιας επωφελήθηκαν από την πρόσκληση του υπουργείου Άμυνας να διαπιστώσουν, ιδίοις όμμασι, ότι πέρα από «σύμβολο της εθνικής ενότητας και θεμέλιο της εθνικής ασφάλειας», κατά τα λόγια του αρμόδιου Βυπουργού Άγγελ Νάιντενοφ, το στράτευμα έχει να προσφέρει πολλά και στο πεδίο του πολιτισμού- όπως και της μουσικής, στην προκειμένη περίπτωση.
   
Καταγοητευμένοι έμειναν οι χιλιάδες θεατές από την «παρέλαση» των στρατιωτικών μουσικών της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας και άλλων βαλκανικών χωρών, οι οποίοι έδειξαν την άψογη επαγγελματική τεχνική τους όχι μόνο στα στρατιωτικά εμβατήρια αλλά και στους λαϊκούς χορούς όπως και σε αλησμόνητα κλασικά τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.
   

Άριστες εντυπώσεις στο βουλγαρικό κοινό άφησε η μπάντα του ελληνικού Γ’ Σώματος Στρατού. Υπό την έμπειρη καθοδήγηση του διευθυντή Λεόντιου Μικρόπουλου, η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «έκλεψε την παράσταση» στο μεγάλο πολιτιστικό κέντρο, που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα της Σόφιας, με τις ερμηνείες δημοφιλών σκοπών του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.
   
Τα «παλαμάκια» που χτυπούσε αυθόρμητα το κοινό στον ήχο των Παιδιών του Πειραιά και του Ζορμπά ήρθαν να επιβραβεύσουν τη μαεστρία των Ελλήνων μουσικών.