Βασανισμός σκύλου σε στρατόπεδο: Σε εξέλιξη η ΕΔΕ στην 8η Ταξιαρχία Ιωαννίνων

Σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Έρευνα που διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για την υπόθεση με τον φρικιαστικό βασανισμό του σκύλου σε στρατιωτικό χώρο που ανήκει στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Ιωαννίνων, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται η προανάκριση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πάντως από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με ακαριαίες ενέργειες, το Γενικό Επιτελείο ολοκλήρωσε τη διαδικασία ταυτοποίησης τόσο των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο βίντεο να πετούν πάνω από την περίφραξη το βασανισμένο τετράποδο, όσο και εκείνου που βιντεοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη τους. Καλά ενημερωμένες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για στρατεύσιμους που απολύθηκαν από μονάδα της Ηπείρου όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους.

Είναι πάντως σαφές ότι θα «πέσουν κεφάλια» σε όλα τα επίπεδα, και αυτό άλλωστε ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.