«Για 50 και 100 ευρώ κάποιοι παρίσταναν τους εκπαιδευτές χρυσαυγιτών» – Μαρτυρίες για στρατιωτικούς

Το πόρισμα του ΓΕΕΘΑ για τυχόν εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, δεν βρήκε τίποτα. Όμως η οργή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι έχει προκαλέσει μεγάλη οργή κι εντός Ενόπλων Δυνάμεων, με πολλά στόματα να ανοίγουν και να λένε ακόμη και “για τα 50 ή 100 ευρώ που έπαιρναν κάποιοι” για να παριστάνουν τους εκπαιδευτές σε ομάδες χρυσαυγιτών!

 Λόγια οργής;  Στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων -όπως της Ζ΄ ΜΑΚ- που μας τα μετέφεραν επικαλέστηκαν ομιλίες που έκανε ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς ,που ήταν ενήμερος και είχε ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Όταν μάλιστα ακόμη το θέμα Χρυσή Αυγή δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Ο στρατηγός ,όπως λενε στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων ,είχε πει αρκετές φορές σε ομιλίες του σε μονάδες που συχνά επισκεπτόταν “μην μπλεκεται με οργανώσεις περίεργες για 50 και 100 ευρώ”, στέλνοντας το μήνυμα ειδικά προς νεαρούς μέλη των Ειδικών Δυνάμεων που λόγω των περικοπών είχαν οικονομικές δυσκολίες. Είχε συγκεκριμένες πληροφορίες ή επρόκειτο απλά για «μεταφορά του κλίματος» που υπήρχε είναι αδιευκρίνιστο.

Εκτός από το Ζιαζιά όμως δεν ασχολήθηκε κανείς άλλος με το θέμα. Η πλειοψηφία της ηγεσίας προτίμησε να αντιμετωπίσει το θέμα της Χρυσής Αυγής με την απλοϊκή λογική “‘οτι συμβαίνει στην κοινωνία, συμβαίνει και στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Στην κοινωνία φθάσαμε στο φόνο κάτι που ευτυχώς δεν είδαμε και στις ΕΔ.

Η ηγεσία όμως είχε πληροφόρηση για το τι συμαβαίνει σε αρκετές μονάδες και πόσο κάποιες απ΄ αυτές είχαν διαβρωθεί από την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. Γνώριζε επίσης ότι πολλοί νεαροί ΕΠΟΠ και υπαξιωματικοί είχαν γίνει μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν αντέδρασε ακόμη κι όταν ΕΠΟΠ του ΠΝ μετά από επεισόδιο που είχε με διαδηλωτές πιάστηκε να έχει πάνω του τη κάρτα μέλους της Χρυσής Αυγής! Και μάλιστα της περιβόητης πια τοπικής της Νίκαιας.

Τώρα με την έρευνα -εξπρές το ΓΕΕΘΑ λέει ότι “δεν βρήκε τίποτα”. Οργανωμένο και με τη μορφή που παρουσιάστηκε από κάποια ΜΜΕ ασφαλώς δεν υπάρχει τίποτα. Καλό όμως θα είναι να ασχοληθούμε και με τις μεμονωμένες περιπτώσεις. Και αν αποδειχτούν όσα ακούγονται και λέγονται να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Καμία σκιά δεν πρέπει να μείνει πάνω στι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Διαβάστε ακόμη:

Παραδόθηκε το πόρισμα για τη ΧΑ στον Αβραμόπουλο – Τι λέει για εμπλοκή ΕΔ

Η ΧΑ «έφαγε» προϊστάμενο αντικατοσκοπίας της ΕΥΠ


Τον πράσινο μπερέ τον κερδίζεις δεν τον αγοράζεις στην Ακαδημίας