Για ποιους στρατιωτικούς «υπάρχει θέμα» με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθαρογράφηκε, ανακοινώθηκε , ήταν η αναμενόμενη και τώρα κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Για να μάθουν και οι στρατιωτικοί πως και γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπές πασιφανώς παράνομες και καταχρηστικές.

Για τις ευθύνες των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι άλλοι αρμόδιοι να κρίνουν. Όμως υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν σε στρατιωτικούς. Και αναφερόμαστε σε Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων αλλά και ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι είχαν κληθεί να συμμετάσχουν σε συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Είναι λοιπόν καιρός να μάθουν οι στρατιωτικοί:

•Ποιοι τους εκπροσώπησαν σ΄ αυτές τις συσκέψεις. Ήταν Αρχηγός, Αρχηγοί , Επιτελείς τους, Διευθυντές των Οικονομικών Υπηρεσιών ; Ποιοι;

•Μίλησαν, είχαν άποψη, την είπαν; Προειδοποίησαν ότι οι περικοπές που αποφασίζονταν ήταν παράνομες, καταχρηστικές, αντισυνταγματικές;

•Ανέφεραν τις επιπτώσεις που θα είχαν στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Γιατί έχουν σημασία όλα αυτά; Γιατί παρά την δικαίωση των στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, η ταλαιπωρία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να έχει μακρά δικαστική συνέχεια. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αγνοήσει τα όσα επιβάλλει το ΣτΕ . Κάτι αδιανόητο υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν πορεύεται υπό τέτοιες συνθήκες τα τελευταία χρόνια.

Κι επειδή έχουν ακουστεί και ειπωθεί πάρα πολλά για την παρουσία και τις απόψεις στρατιωτικών που συμμετείχαν στις συσκέψεις με …τα τσεκούρια για τους μισθούς των στρατιωτικών, καλό θα είναι η ιστορία να αρχίζει επιτέλους να ξεκαθαρίζει. Για να διαπιστώσουμε κι εμείς αλλά και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί πόσο ενδιαφέρθηκαν κάποιοι για το προσωπικό τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ! Και επισήμως μισθοί Αυγούστου 2012 στους στρατιωτικούς