«Εκτελέστε με,με τη φανέλα του Ολυμπιακού»! Η συγκλονιστική ιστορία του Ν. Γόδα.ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν μαχητής στο γήπεδο και “καλλιτέχνης” όπως έλεγε ολόκληρος Μουράτης. Ο Νίκος Γόδας ήταν και αγωνιστής ενάντια στο γερμανό κατακτητή. Τον πολέμησε και γλίτωσε, αλλά στον τοίχο τον έστησαν οι “άλλοι” που λέει και ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.

Η ιστορία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκου Γόδα που σαν χθες εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα του Θρύλου είναι συγκλονιστική.

Ο άσος των Πειραιωτών, στους οποίους μάλιστα πήρε μεταγραφή μέσα στην καρδιά του πολέμου, ήταν μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά και ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεν έχανε κανέναν αγώνα, από αυτούς που δίνουν οι άνθρωποι για την ίδια τη ζωή και όχι ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Το 1942 και 1943, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Χριστουγέννων (5-2) ενώ πλέον είχε γίνει λοχαγός. Δεν έχανε το χιούμορ του ούτε στις δύσκολες ώρες, όπως μια μάχη με τους Αγγλους σε ένα νεκροταφείο, στα Δεκεμβριανά.

«Είμαστε προνομιούχοι, γιατί αν σκοτωθούμε τώρα, θα θαφτούμε σε κανονικό μνήμα» είπε στον φίλο του Σταμάτη Σκούρτη, ο οποίος τα διηγήθηκε μέσα από το βιβλίο του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού δεν τον βοήθησε όσο μπορούσε για να τον βγάλει από τη φυλακή, όπως είχε κάνει η ΑΕΚ για πολλούς παίκτες της.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ