11 χρόνια χωρίς κατηγορία στο Γκουαντάναμο έγιναν τραγούδι

Τραγούδι έγινε στην Βρετανία η ιστορία ενός Βρετανού πολίτη που είναι κρατούμενος πάνω από 11 χρόνια χωρίς καταγγελία στο Γκουαντάναμο!
Το τραγούδι για τον γεννημένο στη Σαουδική Αραβία 46χρόνο Σέικερ Αάμερ,έγραψε η Βρετανίδα ροκ τραγουδίστρια PJ Harvey (Πι Τζέι Χάρβεϊ), η μόνη που είχε πάρει δύο φορές το βραβείο Mercury Prize.

 Τίτλος του τραγουδιού είναι το όνομα του κρατούμενου και αφηγείται εκ μέρους του, σε πρώτο πρόσωπο, την μακρόχρονη φυλάκιση δίχως να του απαγγελθούν οι κατηγορίες,  την απεργία πείνας και την αναγκαστική σίτιση. Το 2007 οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν έχουν αποδείξεις της συμμετοχής του κρατούμενου σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η Polly Jean Harvey (Πόλυ Τζιν Χάρβεϊ) (γεν. 9 Οκτωβρίου, 1969), πιο γνωστή ως PJ Harvey , είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, μουσικός και στιχουργός. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της ροκ και εναλλακτικής μουσικής.Το 2001, σε ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Q η PJ Harvey βρέθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τις »100 Σημαντικότερες Γυναίκες της Ροκ μουσικής». Σε μία συνέντευξη της στο Rolling Stone είπε: “όταν δουλεύω πάνω σε ένα νέο δίσκο, το σημαντικότερο πράγμα είναι να μην επαναλαμβάνομαι…αυτός είναι πάντα ο στόχος μου : να προσπαθώ να καλύπτω νέο έδαφος και να προκαλώ τον εαυτό μου – γιατί έτσι μαθαίνω”.
Η PJ Harvey έχει δεχτεί τεράστιο αριθμό επευφημιών για τη δουλειά της. Πέρα από τα βραβεία Mercury, ήταν υποψήφια για 6 βραβεία Brit και 5 βραβεία Grammy.