«Η ανάμιξη του στρατού κάνει κακό στην δημοκρατία»

Η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (κάντε κλικ εδω για την προκήρυξη)  η οποία αφήνει σαφείς αιχμές για…πραξικόπημα προκάλεσε συναγερμό και την οργισμένη αντίδραση των επίσημων εφέδρων. Ηδη η εισαγγελία του Άρειου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, έφεδρος Ταγματάρχης Αλέξανδρος Κοντός «κάθε ανάμιξη του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική της χώρας μας κάνει κακό στη δημοκρατία.
Ετσι και τώρα, νεοσύστατοι και νεόκοποι προσπαθούν να εμπλέξουν τις ένοπλες δυνάμεις και το θεσμό του πολίτη – οπλίτη των εφέδρων που ιστορικά και διαχρονικά εχουν προσφέρει χιλιάδες ανθρωποθυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Η ανάμιξη ορισμένων αποστράτων με άγνωστες προθέσεις για να διαχειριστούν τους εφέδρους για πολιτικούς λόγους γεννά και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας, σε μια περίοδο που όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε στο πως θα ξαναχτίσουμε μια νέα Ελλάδα και όχι να ανοίξουμε το φυτίλι εμφυλίου σύγκρουσης.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων είναι αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και του στρατιωτικού αθλητισμού. Εχει συστήσει τις ομάδες εκτάκτων αναγκών στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν μπορεί ο κάθε νεόκοπος συνταξιούχος να αναμιγνύεται με το θεσμό του εφέδρου αξιωματικού που συνεχίζει να προσφέρει από το 1865″ είπε τέλος ο έφ.Ταγματάρχης.