Η τέχνη της επιβίωσης στους ελίτ της SERE – ΒΙΝΤΕΟ

«The Perfect Edge,» μια ταινία μικρού μήκους για το πρόγραμμα επιβίωσης, διαφυγής και αντίστασης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Survival, Evasion, Resistance, and Escape – SERE), ειναι υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ, όπως αναφέρει το περιοδικό Airman’s Magazine.

Η παραγωγή της ταινάς «The Perfect Edge,» έγινε πέρσι. Η μικρού μήκους ταινία διάρκειας 2 λεπτών απεικονίζει την σφυρηλάτηση ενός μαχαιριού επιβίωσης και εξισώνει τη διαδικασία με την εκπαίδευση SERE. Ο Τζόσεφ Κολετ ανώτερο στέλεχος της αεροπορίας και ειδικός εκπαιδευτής, SERE ειναι η φωνή πίσω απο την διαδικασία κατασκευής του μαχαιριού αλλα και ταυτόχρονα την διαδικασία εκπαίδευσης SERE.

Σε ενα σημείο της μικρούς μήκους ταινίας ο Κολέτ περιγράφει την θερμική κατεργασία τη λεπίδας, μεταφέρουμε την πρόταση κυριολεκτικά καθώς ο Κολέτ ενώ αναφέρεται στην διαδικασία κατεργασίας της λεπίδας, ταυτοχρονα, αλλα μεταφορικά, αναφέρεται στην δυσκολία του προγράμματος SERE της Αεροπορίας “Εμείς θα σας βάλουμε στον φούρνο, θα καεί το δέρμα, ετσι θα σε κάνουν να νοιώσεις την αφόρητη θερμοκρασία να καίει”  και τονίζει «Λίγο πριν αποκαλέσω ενα μαχαίρι, μαχαίρι πριν κάν του δημιουργήσω την λεπίδα, η λάμα πρέπε να ειναι σκληρήί”

Δειτε την μικρου μήκους ταινία υποψήφια για EMMY

Το ειδικό σχολείο SERE της Πολεμικής Αεροπορίας διδάσκει τους αεροπορους πώς να επιβιώσουν στην έρημο, πώς να αποφύγουν τη σύλληψη από τον εχθρό, και πώς να αντισταθούν στην ανάκριση.

“Είναι μια συνεχής διαδικασία μέχρι να έχεις την τέλεια λεπίδα” τονίζει ο Κολέτ.

Η σχολή SERE ιδρύθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στο τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-1953) και κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1959-1975) παρατάθηκε στον αμερικανικό στρατό, στο Πολεμικό Ναυτικο, και στο Σώμα Πεζοναυτών.

Airman’s Magazine/youtube