ΦΩΤΟ: Η ζωή ενός Γερμανού στρατιώτη στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Εκατοντάδες σπάνιες φωτογραφίες που χαρτογραφούν τις εμπειρίες ενός γερμανού στρατιώτη κατα την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου βλέπουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας.

Οι σπάνιες φωτογραφίες δείχνουν το ταξιδι του Βάλτερ Κεσλερ, ενα ταξίδι που αρχίζει με χαμόγελα και σιγά σιγα ξετυλίγεται για να δείξει την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

Στις φωτογραφίες ο Κέσλερ φαίνεται να «πάιζει» με τους φίλους του όμως ταυτόχρονα δεν μπορεί να αγνοήσει τα πτώματα των συναδέλφων του που βρίσκονται θαμμένα στα χαρακώματα.

Οι φωτογραφίες διατηρήθηκαν ολα αυτα τα χρόνια – σχεδον για ενα ολόκληρο αιώνα – απο τους απογόνους του Βάλτερ ξεχασμένες σ’ ενα ντουλάπι.

Ωστόσο, ο δισέγγονος του Βάλτερ ο 23χρονος Ντίν Πάτνι εχει θέσει ώς στόχο του να μοιραστεί τις φωτογραφίες και να τις μετατρέψει σε βιβλίο.

Ηταν η μητέρα του που του έδειξε τις φωτογραφίες για πρώτη φορά. Όπως δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα Daily Mail ο 23χρονος προγραμματιστης υπολογιστών «Μόλις ειδα τις φωτογραφίες σκέφτηκα οτι αυτο ηταν απίστευτο και οτι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έπρεπε να τις δουν»

Ο Βάλτερ επέζησε και στην συνέχεια έκανε μια μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στο Χόλιγουντ ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες αμέσως μετά την ανακωχή, όπου και εργάστηκε με τον Charlie Chan στα Universal Studios.

Ο Βάλτερ ηταν αρχιτέκτονας πριν στρατολογηθεί στο γερμανικό στρατό.

Ως φωτογράφος, ήταν ένας από τους πρώτους που χαρτογράφησε τα πεδία των μαχών και συνέβαλε στη δημιουργία χαρτών από τον αέρα.

Στην αρχή του άλμπουμ, οι φωτογραφίες μοιάζουν με κάρτ ποστάλ αλλά με κάθε σελίδα που γυρνάμε, η πραγματικότητα του πολέμου γινεται όλο και πιο αντιληπτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος: σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο από ένα φρικιαστικό πόλεμο.Δείτε το

Η Ελισάβετ είχε έτοιμο διάγγελμα για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο