Η Αντζελίνα Τζολί κάνει ταινία την ζωή βετεράνου αεροπόρου του Β΄ Παγκοσμίου – BINTEO

Η ζωή και οι περιπέτειες ενός Ολυμπιονίκη και βετεράνου αεροπόρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενέπνευσαν την Ατζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) που σκηνοθετεί ταινία για αυτές : Την συναρπαστική ιστορία του ο 97χρονος σήμερα Λούις Ζαμπερίνι  (Louis Zamperini) την διηγήθηκε ο ίδιος στην ηθοποιό – γειτόνισά του στο Χόλιγουντ που αποφάσισε με πολύ σεβασμό να την κάνει ταινία.Πρόκειται για την ταινία  «Unbroken»,που έχει απορροφήσει την  Αντζελίνα Τζολί, από τους δικούς της ρόλους και τις ανθρωπιστικές της δράσεις ανά τον κόσμο. 
Ο  Λούις Ζαμπερίνι ήταν το νεαρότερο μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, το 1936. Αν και τερμάτισε  στην 8η θέση, ο εκπληκτικός τελευταίος γύρος που έκανε σε 56 δευτερόλεπτα, προκάλεσε το ενδιαφέρον του Χίτλερ, ο οποίος επέμενε να τον συναντήσει προσωπικά.

Η δράση και οι περιπέτειες στον Β’ Π.Π.

Το 1941 κατατάχθηκε στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.Ένα έτος μετά ως υπολοχαγός  βρέθηκε να αναζητά το πλήρωμα ενός χαμένου αεροσκάφους στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Κατά την  επιχείρηση, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να συντριβεί και από τους 11 επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους οι 8. Ο Ζαμπερίνι που ήταν μεταξύ των επιζώντων, έμεινε 47 μέρες σε μία σχεδία καταμεσής του πελάγους και διασώθηκε από τους Ιάπωνες, μόνο και μόνο για να καταλήξει αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκείμε τους συναδέλφους του πέρασαν τη φρικτή δοκιμασία των βασανιστηρίων.  Ο Zamperini έμεινε στις φυλακές της Ιαπωνίας μέχρι το τέλος του πολέμου, το 1945, και επέστρεψε στις ΗΠΑ.


Πως γνωρίστηκαν  

Την ιστορία του κατέγραψε η  συγγραφέας Λόρα Χίλενμπραντ στο ομότιτλο βιβλίο(Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption ) που το εμπνεύστηκε από τον ίδιο, χρόνια πριν. Σε αυτό  βασίζεται το σενάριο των αδελφών Κοέν που  κάνει  ταινία η Τζολί.
Οι Τζολί και Ζαμπερίνι μένουν σε κοντινά σπίτια στο Χολιγουντ, γνωρίστηκαν δε τυχαία. «Μπορώ να σε δω από το παράθυρό μου», είπε η Τζολί στον Ζαμπερίνι κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Today Show» που έδωσε την αφορμή για να ξανασυναντηθούν.Ο βετεράνος της είχε συμπαρασταθεί ιδιαίτερα όταν έκανε την διπλή μαστεκτομή.

<<Μήνυμα ελπίδας>>

«Τον φαντάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια να κάθεται και να πίνει τον καφέ του το πρωί και να αναρωτιέται “ποιός θα κάνει την ιστορία μου ταινία;” κι εγώ να κάθομαι στο δωμάτιό μου και να σκέφτομαι “τι θα κάνω την ζωή μου; Θέλω να κάνω κάτι σπουδαίο, χρειάζομαι βοήθεια”. Η καθοδήγηση που χρειαζόμουν ήταν έξω από το παράθυρό μου», είπε η 38χρονη σταρ σε συνέντευξή της για την νέα της ταινία.Η ιστορία του ήταν εκείνη που την έκανε να σηκώσει τα μανίκια , μετά την περιπέτεια με την υγεία της: «ένιωσα μεγάλη ευθύνη να πω σωστά την ιστορία του, επειδή τον αγαπώ και με βοήθησε τόσο στη ζωή μου. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκα να κάνω», επεσήμανε  η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. Όπως είπε, ήθελε να στείλει σε όλους το μήνυμα ελπίδας που έδωσε σε εκείνη.