Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση της διασυμμαχικής ναυτικής αντιναρκικής δύναμης (SNMCMG2)

Τη διοίκηση της διασυμμαχικής ναυτικής αντιναρκικής δύναμης STANDING NAVAL MARITIME COUNTER MEASURES CROUP 2 (SNMCMG2) αναλαμβάνει η Ελλάδα

NAVTEX

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διοίκηση της διασυμμαχικής ναυτικής αντιναρκικής δύναμης STANDING NAVAL MARITIME COUNTER MEASURES CROUP 2 (SNMCMG2) αναλαμβάνει η Ελλάδα έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Καθήκοντα διοικητή ανέλαβε ο αντιπλοίαρχος Δημήτριος Κατσούρας από το Ρουμάνο ομόβαθμό του Valentin- Cataline Vlad.

Η εν λόγω Δύναμη θα συμμετάσχει στην άσκηση «AΡΙΑΔΝΗ» που θα διεξαχθεί στον πατραϊκό κόλπο από την διοίκηση Ναρκοπολέμου του Αρχηγείου Στόλου. Η άσκηση ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου. Από το Πολεμικό Ναυτικό διετέθη το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΛΙΑΚΜΩΝ ως πλοίο έδρας του διοικητή (COMSNMCMG2).

Η εν λόγω Δύναμη, είναι μια από τις δύο μόνιμα ενεργοποιημένες ναυτικές δυνάμεις Ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ με αποστολή πρωτίστως τη διεξαγωγή αντιναρκικών επιχειρήσεων υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ Maritime Command (MARCOM).

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος: «Ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε κοινές απειλές – Νέα δεδομένα και ψυχρολουσία για την Τουρκία

Η Κοινή Δήλωση μετά τη τριμερή συνάντηση αποτυπώνει τη μετάβαση της τριμερούς συνεργασίας σε ένα περισσότερο επιχειρησιακό μοντέλο