«Η επαγγελματική μας απαξίωση»- Στρατιωτικός γράφει για την αντιμετώπιση των ΕΜΘ

Του Εσμια (ΕΤΕΤΗ) Ευ. Κουτρουφίνη.
Προέδρου Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ. – Εκπαιδευτή Ενηλίκων.

   
Διανύουμε το έτος 2015, βιώνοντας τις συνέπειες που υφίσταται το σύνολο του Ελληνικού λαού. Η ιδιαιτερότητα μας έναντι του υπόλοιπου στρατιωτικού προσωπικού, έχει να κάνει με την «άνιση» μεταχείρισή μας σε σχέση με αυτό. Η Υπηρεσία κάποιες φορές, «αγνοώντας» ακόμα και τον κυρωμένο με Π.Δ. (προεδρικό διάταγμα) «Κανονισμό Πολιτικής Χρησιμοποίησης» μας, εξακολουθεί να εντάλει ακόμα και προσωπικό μας άνω των 40 ετών, να εκτελεί υπηρεσίες και καθήκοντα τα οποία δεν συνάδουν με  την ιδιότητα, την θέση και τον βαθμό τους. Εμπλέκει την προβλεπόμενη εκτέλεση εργασιών 20χρόνων συναδέλφων, που μόλις αποφοίτησαν από παραγωγικές σχολές και διέπονται από τους κυρωμένους  »Κανονισμούς Πολιτικής Χρησιμοποίησης» τους, με την εκτέλεση εργασιών που προβλέπεται για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Όπως κάθε ένας μας μπορεί να αντιληφθεί, οι »Κανονισμοί Πολιτικής Χρησιμοποίησης» κάθε θεσμού έχουν ως σκοπό να οριοθετήσουν την ευθύνη εκτέλεσης κάποιας εργασίας – υπηρεσίας σε σχέση με τον κατεχόμενο βαθμό και τα έτη υπηρεσίας στο στράτευμα, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και με την ηλικία του προσωπικού και κατά συνέπεια με την φυσική ικανότητα να εκτελεί ή όχι αυτές. 
   
Η πολιτεία μέχρι σήμερα συμπεριφέρεται «ως να αγνοεί» την προαναφερόμενη «άνιση» μεταχείριση και να μην είναι αποδέκτης αυτής. Πέραν τούτου και μετά την επερώτηση που άσκησε ο Βουλευτής κ. Νικόλαος  Νικολόπουλος, μετά από έγγραφο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, άγνωστο διαφαίνεται αν πραγματικά είναι πρόθεση του σημερινού Κυβερνητικού σχήματος να προβεί στην οριστική επίλυση του προβλήματος και την «άρση της αδικίας», όμοιας κατηγορίας προσωπικού με προσδιορισμό το φύλο. 
   
 Η Ένωση μας προτρέπει κάθε συνάδελφο, να ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα, του να αναφέρεται (ιεραρχικά) εγγράφως προς την «Υπηρεσία», για κάθε έννομη διαφαινόμενη αδικία προς το πρόσωπο του.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα σχετικά έγγραφα.