Η Ρεάλ και ο Φράνκο – Υπήρχε σχέση; Απόψε ο τελικός με Ολυμπιακό – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από την διάλυση της ομάδας του Κόκκινου Στρατού, της ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος απόψε με μια άλλη ιστορική ευρωπαϊκή ομάδα. Την Ρεάλ. Και η ιστορία της έχει μεγάλο ενδιαφέρον , όχι μόνο αθλητικό, όπως κι αυτή της ΤΣΣΚΑ.

Η Ρεάλ “κουβαλά” μια κατηγορία. Ότι υπήρξε η αγαπημένη ομάδα του δικτάτορα Φράνκο. Οι οπαδοί της ούτε που θέλουν να ακούσουν γι΄ αυτή τη κατηγορία η οποία συντηρείται από τους Καταλανούς της Μπαρτσελόνα. Και οι Καταλανοί στον αιματηρό ισπανικό εμφύλιο ήταν Δημοκρατικοί.

Οι οπαδοί της Ρεάλ ως “υπεράσπιση” χρησιμοποιούν τους αριθμούς:

τα πρωταθλήματα Ισπανίας από το 1928 μέχρι και σήμερα. Στα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο (1939-1975) η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ούτε έναν τίτλο στα πρώτα 15 χρόνια της δικτατορίας. Αντιθέτως η Μπαρτσελόνα έχει πέντε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε συνολικά 14 πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο. Στα υπόλοιπα χρόνια έχει κατακτήσει 17 «δημοκρατικά» πρωταθλήματα.
Η αντίπαλός της, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε 8 πρωταθλήματα με τον Φράνκο να βρίσκεται στην εξουσία. Στη δημοκρατική περίοδο έχει 11.

Αυτά βέβαια λίγο ενδιαφέρουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού που αυτό που ζητούν από τους παίκτες του Θρύλου, είναι να εξακολουθήσουν να παίζουν όπως προχθές με την ΤΣΣΚΑ: σαν καμικάζι, όπως θα δείτε και στο βίντεο.