«Καλοσωρίζουμε τον στρατηγό Φράγκο στην Ελλάδα του 2013» – Δηκτικές δηλώσεις για την συνέντευξη

Είναι παρήγορο ότι έστω και τώρα ένας Αρχηγός ΓΕΣ όπως ο Φραγκούλης Φράγκος κατανόησε την διάλυση στην οποία καταδίκασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις οι κυβερνήσεις από το 2009 έως σήμερα. Μπορεί να μην το κατάλαβε, να μην το “μέτρησε” όταν ήταν Α/ΓΕΣ επί υπουργίας Βενιζέλου και Μπεγλιτη. Μπορεί να μην το συνειδητοποίησε ως ΥΕΘΑ . Το “ένοιωσε” για τα καλά τώρα ως απόστρατος και συγγραφέας.

“Καλοσωρίζουμε τον κ.Φράγκο στην Ελλάδα του 2013”, έλεγε στο Onalert συνάδελφός του που δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα είπε ο κ.Φράγκος στην συνέντευξή του στην Real News. “Αν ένας πρώην Α/ΓΕΣ, στρατηγός δηλώνει ότι θα πάει να δουλέψει στο εξωτερικό γιατί δεν βγαίνει, τι πρέπει να πουν τα στελέχη μας που δίνουν κυριολεκτικά μάχη επιβίωσης στον Έβρο και στα νησιά μας, χωρίς να έχουν την παραμικρή στήριξη ,το ελάχιστο ενδιαφέρον από την Πολιτεία”, πρόσθεσε ο ίδιος απόστρατος.

Η σκληρή για τον κ.Φράγκο αλήθεια είναι ότι όσο ήταν Αρχηγός δέχτηκε σιωπηλά το πρώτο σκληρότατο κύμα περικοπών που επέβαλλε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος μπορεί να υποστηρίζει ότι “μίλησε εκεί που έπρεπε” αλλά την φωνή του δεν την άκουσε κανείς, η όποια παρέμβασή του δεν έγινε αντιληπτή. Όπως για παράδειγμα καταγράφηκαν αυτές δύο άλλων Αρχηγών. Του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και του στρατηγού Ζιαζιά που είχε διαδεχτεί τον Φράγκο στην θέση του Α/ΓΕΣ.

Γιατί επέλεξε να βγει και να μιλήσει μ΄ αυτό το δραματικό τρόπο ο Φράγκος; Λίγες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό για τον οποίο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες πολλοί έλεγαν ότι θα γίνει για να μπει και ο πρώην Α/ΓΕΣ στην κυβερνηση. Τα σενάρια γρηγορα “καταρρίφθηκαν” αλλά φαίνεται ότι τα πολιτικά σχέδια του στρατηγού δεν λένε να σταματήσουν. Ο ίδιος σ΄όποιον τον ρωτά εμφανίζεται κατηγορηματικά αρνητικός για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής του στην πολιτική. Η όλη στάση του και οι παρεμβάσεις του δεν πείθουν κανένα. Και ίσως αυτός να είναι ο στόχος του.

Ο στρατηγός αναμένει την καλύτερη συγκυρία ,την πιο “σίγουρη” για να κάνει το “μπάσιμό” του στην πολιτική σκηνή. Αρνήθηκε την πρόταση να ηγηθεί του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας γιατί δεν πίστευε ότι ήταν το άρμα που θα του εξασφάλιζε την δημοσιότητα που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη για να προχωρήσει. Σε άλλη συνέντευξή του το είχε πει ότι χρειάζονται κανάλια και υποστήριξη για ένα πολιτικό εγχείρημα.

Δεν χρειάζονται αυτά όμως πια στρατηγέ. Πολιτική χρειάζεται.