Κανδήλι: Μήνυμα 112 για εκκένωση Νέας Ζωής και Λεωφόρου Καταδρομών – Δεν απειλούνται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Το πύρινο μέτωπο στο Κανδήλι έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές της Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Νέα Ζωή Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών ώστε να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μέγαρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παλεύουν συνεχώς με τις αναζωπυρώσεις ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού μετώπου εντοπίζεται στην περιοχή του Κανδηλίου των Μεγάρων και γι’ αυτό ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από εκεί. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Όπως έγινε γνωστό με την Πυροσβεστική, παρ’ ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν συνεχή κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο συγκεκριμένο σημείο συνεχώς αναζωπυρώνεται.  Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, προς το παρόν δεν εμπνέουν ανησυχία οι φωτιές στην περιοχή, καθώς δεν απειλούνται ούτε οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις ούτε και το πεδίο Βολής στο Κανδήλι, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαδικασία εκκένωσης εκ μέρους του Στρατού Ξηράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες, στρατηγικής σημασίας, εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής «Κανδηλίου» εγκαινιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου και προσφέρουν αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες, που εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) καθώς και Μονάδων των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών στην χρήση ατομικού και ομαδικού φορητού οπλισμού, όπως και στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ  ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters