Κεφαλονιά: Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ στις εκδηλώσεις μνήμης για σφαγή Ιταλών αιχμαλώτων της Μεραρχίας Άκουι από το γερμανικό Στρατό [pics]

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από τη σφαγή Ιταλών αιχμαλώτων της Μεραρχίας Άκουι από γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Κεφαλονιά.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, παρέστη χθες, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, για την συμπλήρωση 80 ετών από τη σφαγή περίπου 8.000 Ιταλών αιχμαλώτων της Μεραρχίας Άκουι από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Οικονόμου υποδέχθηκε την ιταλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας, Γκουίντο Γκροσέτο. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας, ο οποίος εκπροσώπησε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας Ναύαρχος Giouseppe Cavo Dragone, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι, ο σημερινός Διοικητής της ιστορικής Μεραρχίας, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης της Μεραρχίας Άκουι, που εκπροσώπησε και τους συγγενείς των πεσόντων Ιταλών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Άκουι, στο Αργοστόλι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Νωρίτερα, είχε γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης στο Αργοστόλι, αλλά και στο σημείο όπου εκτελέστηκαν οι Ιταλοί της Μεραρχίας Άκουι, από τα Γερμανικά στρατεύματα, τον Σεπτέμβριο του 1943.