Κλείνει το ιστορικό Στρατηγείο του Ελευθέριο Βενιζέλου στο Θέρισο για εργασίες συντήρησης

 Σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της μουσειακής συλλογής του Στρατηγείου του Θερίσου που έχει συνδεθεί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την έναρξη της επανάστασης του 1905 με αίτημα την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, προχωρά το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών « Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών, ο χώρος θα κλείσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης (υγρομόνωση – θερμομόνωση) και μουσειακής αναβάθμισης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος, «το κτίριο, που λειτουργεί ήδη ως μουσείο, χρήζει άμεσης αναβάθμισης, ώστε να λειτουργήσει με σύγχρονες προδιαγραφές και να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους επισκέπτες όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον πολιτιστικό και τουριστικό του χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η προμήθεια και αντικατάσταση ηλεκτρονικού, μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, καθώς και η συντήρηση και η ανανέωση της μουσειακής έκθεσης, ενώ σε δεύτερη φάση θα εγκατασταθούν και σύγχρονες εφαρμογές τεχνολογίας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι εργασίες, θα πραγματοποιηθούν με χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ