Κοινή «φαρέτρα» Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας για όλες τις διεκδικήσεις

Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να χαράξουν ενιαία πολιτική αντιμετώπισης στα κοινά προβλήματα των ενστόλων, διοργάνωσαν σήμερα κοινή Συνδιάσκεψη. Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της διάσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μισθολόγιο, το συνταξιοδοτικό και τα οδοιπορικά.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι ειναι η πρώτη φορά μετά απο αρκετά χρόνια που Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις ειναι ενωμένοι στον συνδικαλισμό.

Σε δηλώσεις του στο OnAlert κατά την διάρκεια της διάσκεψης σχετικά με την ιστορική αυτη μέρα για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, Δημήτρης Ρώτας, είπε οτι «Σήμερα ειναι μια μεγάλη ημέρα για τον συνδικαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Όλες οι φωνές ενώθηκαν για το καλό όλων των εργαζομένων Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών Αστυνόμων, Πυροσβεστών, Λιμενικών και εν ενεργεία Στρατιωτικών»και υπογράμμισε οτι «η προοπτική που εκπέμπει αυτή η ενιαία δράση των Ομοσπονδιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ειναι καταλυτικά αισιοδοξη».

Ο κ. Ρώτας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη απόφαση της δικαιοσύνης που αναγνωρίζει μόνο την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ ως την μόνη Ομοσπονδία των εν ενεργεία στρατιωτικών και τόνισε οτι ¨Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρνουμε περισσότερα».

Απο την πλευρά τους σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος είπε:

«Εμείς ήδη σαν Ομοσπονδία των αστυνομικών έχουμε προσφύγει πάλι στο ΣτΕ, εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε απο την τριμερή επιτροπή την απόφαση της και θεωρούμε οτι θα είναι θετική, οτι δηλαδή η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε σε αυτο το μισθολόγιο την απόφαση του ΣτΕ και θεωρούμε οτι δίνει ενα χρονικό περιθώριο ώστε να την εφαρμόσει. Απο’ κει και πέρα ενα μισθολόγιο για όλους τους ενστόλους το οποίο στην ουσία ειναι περικοπών, το φωνάζαμε, τότε φυσικά μας λέγανε χιλια δυο πράγματα όμως στην πράξη φάνηκε οτι και οι στρεβλώσεις και οι αντισυνταγματικότητες που έχει αυτο το μισθολόγιο ειναι κατεμφανέστατες και όντως τις έχουν αποδεχτεί όλοι όπως και το υπουργείο το δικό μας» και πρόσθεσε οτι «Απο κει και πέρα η συνδιάσκεψη με όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι για να πάρουμε αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν και που θα βρούμε άμεσα μπροστά μας».

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει ένα «ενωμένο μέτωπο» Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στον συνδικαλισμό ο κ. Γερακαράκος είπε: «Σημαίνει οτι είμαστε όλοι μαζί. Σημαίνει οτι ο καθένας τις διαφορές του τις αφήνει στην άκρη και πάμε όλοι για το κοινό καλό που ειναι για όλους τους βαθμούς και όλο το προσωπικό και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλα καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.» 

Ε.Π.