Κορονοϊός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μικρότερη του γενικού μέσου όρου η διασπορά στους νεοσύλλεκτους της ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Αισθητά μικρότερο από τον μέσο όρο του γενικού πληθυσμού ήταν το ποσοστό των κρουσμάτων στους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου που ολοκληρώθηκε χθες.

Όπως τονίζουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές στο OnAlert, από τα περίπου 10.000 rapid test που πραγματοποιήθηκαν κατά την κατάταξη των νέων στα Κέντρα Εκπαίδευσης και τις Μονάδες του Στρατεύματος «ένα πολύ μικρό ποσοστό των οπλιτών εμφανίστηκε θετικό στον κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συμπτώματα».

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ οι οπλίτες που βρέθηκαν θετικοί στην ΣΤ’ ΕΣΣΟ απομονώνονται και εφόσον δεν υπάρξει κάποια επιπλοκή στην υγεία τους ενσωματώνονται στις μονάδες τους.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ποσοστό των μολύνσεων στους μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια, οι σπουδαστές των Σχολών παραμένουν εντός Σχολής καθώς -όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας- έχουν ανασταλεί οι άδειες εξόδου.

Η συνεισφορά του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο ΕΣΥ

Στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που δοκιμάζονται σκληρά λόγω της μεγάλης έξαρσης του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα συμβάλλει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο η νευροχειρουργική και η προπαρασκευαστική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ, ενώ συνολικά 15 ασθενείς με Covid 19 περιθάλπονται σε κλίνες του 424.