Γιατί «κάλυψε» τον Σταϊκούρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος πρωταγωνίστησε τα τελευταία 24ωρα. Η πρωτοβουλία του να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα , τον έβαλε στο στόχαστρο των στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων. Με σχόλια δηκτικά,αιχμηρά και σε πολλές περιπτώσεις εκτός ορίων.

Το παράδοξο είναι ότι ο Αρχηγός μόνος του μπήκε στο στόχαστρο, σαν να επιδίωκε να πάρει πάνω του τα πυρά. Ανεξήγητη η προθυμία του να εισπράξει την -μας αρέσει δεν μας αρέσει- απολύτως δικαιολογημένη και αιτιολογημένη οργή των στρατιωτικών. Γιατί δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως …επιτυχία άξια ευχαριστηρίων η καταβολή χρημάτων που οι στρατιωτικοί μια ζωή πλήρωναν και παρανόμως δεν ελάμβαναν από το 2009! Δεν είναι πράξη για “ευχαριστώ”. Αλλά αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας που θα έπρεπε να συνοδεύεται και με μία συγνώμη!

Σ΄ ότι αφορά στον Α/ΓΕΕΘΑ; Πολύ συχνά χρησιμοποιεί τη φράση “εγώ είμαι στρατιώτης”. Προς τιμήν του. Θέλοντας να δείξει την απόλυτη προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση της χώρας. Πολλές φορές όμως ίσως η πίστη του αυτή να τον κάνει να ξεχνά ότι είναι και Αρχηγός. Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων μιας μικρής αλλά και ιστορικής χώρας. Και επίσης υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα.

Μέχρι στιγμής ο μόνος “στόχος” που δείχνει να έχει η κυβέρνηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα αναδιοργάνωσή τους. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση “χορεύει” στον ρυθμό των δανειστών συρρικνώνοντας αρχικά το εισόδημα των στρατιωτικών και όπως όλα δείχνουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σ΄ αυτή τη περίπτωση τι υποστηρίζει και τι κάνει ο όποιος Αρχηγός; Φυσικά δεν κάνει…”κίνημα” και “επανάσταση” όπως διάφοροι διαδικτυακοί γραφικοί …φαντασιώνονται. Αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία και την ηρεμία , θέτοντας πάντα στην πολιτική ηγεσία τα προβλήματα που προκαλούνται .

Σίγουρα πάντως δεν βοηθά να βγαίνει μπροστά ένας Αρχηγός για να υπερασπιστεί έναν υπουργό και μάλιστα ούτε καν τον ΥΕΘΑ,αλλά έναν εκ των…δήμιων των αμυντικών δαπανών. Αυτό είναι πράγματι ανεξήγητο. Ο κ.Σταϊκούρας υποθέτουμε ότι θα έχει “επικοινωνιακό επιτελείο” που αν ήθελε θα μπορούσε να απαντήσει στην σκληρή επιστολή των ενώσεων αποστράτων. Δεν χρειαζόταν συνεπώς η παρέμβαση του Αρχηγού.

Γιατί το έκανε ο κ.Κωσταράκος; Στα μηνύματά σας , ο καθένας λέει την άποψή του. Δύσκολο να μπεις στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου και να διαβάσεις τη σκέψη του. Υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Σίγουρο είναι ότι ο Αρχηγός, μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει πολιτικές βλέψεις. Να προσπαθεί να παρατείνει τη θητεία του όπως κάποιοι λέτε; Δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτεί,ακόμη κι αν ισχύει.

Το βέβαιο είναι ότι πλέον όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα θα πρέπει να παραμείνει στρατιώτης όπως λέει αλλά να σκέφτεται διαρκώς ως Αρχηγός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος απαντά για το μήνυμα υπέρ Σταϊκούρα και το ΜΤΣ!

Στήριξη στον Σταϊκούρα από τον Α/ΓΕΕΘΑ! Τι έγραψε σε μήνυμά του ο Κωσταράκος!

Τι είπαν Σαμαράς-Παναγιωτόπουλος-Κωσταράκος και οι επιστολές του ΥΕΘΑ στο Στουρνάρα