Ο «πολιτικός χρόνος» της κυβέρνησης εξαντλείται μαζί με τα χρήματα των στρατιωτικών

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ,άνθρωπος που η σχέση του με τον πρωθυπουργό μπορεί να χαρακτηριστεί στενή και φιλική, παραδέχτηκε ότι πολλά “στραβά κι ανάποδα” έγιναν από την κυβέρνηση σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είπε ότι η κάθε κυβέρνηση πρέπει να “φροντίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις” και υποστήριξε ότι υπάρχει “πολιτικός χρόνος” για να διορθωθούν πολλά.

Μπορεί να έχει βγάλει αυτό το συμπέρασμα από τις προσωπικές επαφές που έχει με τον πρωθυπουργό, ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι ο “πολιτικός χρόνος” της κυβέρνησης , τελείωσε …μαζί με τα χρήματα των στρατιωτικών. Και βέβαια μαζί με την υπομονή τους.

Είναι βέβαιο ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έχουν υποστεί τρομακτική φθορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων , των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και της Δικαιοσύνης. Το ΠΑΣΟΚ έχει και χειροπιαστά εκλογικά νούμερα , η ΝΔ μπορεί κατά προσέγγιση να εκτιμήσει τις απώλειές της που είναι μεγάλες σ΄ ένα χώρο που παραδοσιακά ήλεγχε.

Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το πραγματικό θέμα είναι αν μπορεί να γίνει κάτι για να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Μέχρι στιγμής πέρα από τις ρυθμίσεις που επιχειρούνται να γίνουν στην αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει στρατιωτικοί δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι χειροπιαστό που να επιβεβαιώνει την αισιοδοξία του κ.Κρανιδιώτη, ότι “πολιτικός χρόνος” για να διορθωθούν “αστοχίες” που έγιναν υπάρχει.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο Onalert 

Ο κ.Κρανιδιώτης πρόσεθεσε ότι θα περιμένει να δει τις προωτοβουλίες της κυβέρνησης και να ασκήσει κριτική αν αυτές είναι σε λάθος κατεύθυνση. Όσο για την πιθανότητα να «χωρίσουν» πολιτικά οι δόρμοι του με τον Αντώνη Σαμαρά, δείτε τι απάντησε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έρχεται αύξηση θητείας τους ερχόμενους μήνες». ΒΙΝΤΕΟ

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης «ξαναχτυπά» και είναι πάλι εύστοχος

Πόσες δουλειές κάνει ένας στρατιωτικός για το δημόσιο,χωρίς να πληρώνεται ούτε ένα ευρώ!