Κρυπτογράφηση … Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούν επιχειρήσεις

Στην κρυπτογράφηση “α λα Ένοπλες Δυνάμεις”, περνούν σταδιακά και οι επιχειρήσεις.

  Σύμφωνα με έρευνα από την B2B International και την Kaspersky Lab, περίπου οι μισές εταιρείες παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει να 
χρησιμοποιούν την τεχνολογία κρυπτογράφησης για να προστατεύσουν  τα κρίσιμα δεδομένα τους,αναφέρει το COM.TODAY. 
Ταυτόχρονα,  αναφέρει, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των συστημάτων κρυπτογράφησης 
και απαιτούν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, που να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικές αλλά και
εύκολες στη χρήση. 

Από την αναλυτική εξέταση των δεδομένων της έρευνας, που διενεργήθηκε τον Ιούλιο του 2012 και  συμμετείχαν  3.300 υψηλόβαθμα στελέχη πληροφορικής από 22 χώρες, προκύπτει ότι το 44% των  επιχειρήσεων έχει υλοποιήσει τεχνολογία κρυπτογράφησης για να προστατεύσει κρίσιμα εταιρικά δεδομένα. 

Το 36% των ειδικών της πληροφορικής χρησιμοποιεί πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου (FDE). Το 32% των ειδικών της πληροφορικής χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων στις εξωτερικές συσκευές.

Η κρυπτογράφηση αναδείχτηκε 5η δημοφιλέστερη τεχνική προστασίας – έχοντας καταγράψει άνοδο σε σχέση με τα αποτελέσματα παρόμοιας έρευνας για το 2011, όπου με δυσκολία είχε καταλάβει μια από τις 10 κορυφαίες θέσεις. 

Στην πραγματικότητα,αναφέρεται, η κρυπτογράφηση αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας: ακόμα και  αφού ένας εγκληματίας
έχει, με επιτυχία, εισέλθει στην υποδομή πληροφορικής της εταιρείας, η κρυπτογράφηση είναι το τελευταίο εμπόδιο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα
πλήρως την κρυπτογράφηση. Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το ένα τρίτο των ειδικών (36%) χρησιμοποιεί την πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου.

Οι …Πληροφορικάριοι λοιπόν έχουν ένα ακόμα …επαγγελματικό πεδίο μετά την ….σύνταξη!