ΚΥΣΕΑ: Καμία απόφαση για κορβέτες – Προς ανανέωση η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

Κατά πληροφορίες, η συζήτηση - ή και η απόφαση - για τις κορβέτες παραπέμπεται εκτός απροόπτου για την επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο.

ΚΥΣΕΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χωρίς απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Για την εξέλιξη αυτή σας είχε ήδη ενημερώσει από το πρωί, αλλά και τις προηγούμενες μέρες το OnAlert, παρά την περί του αντιθέτου σεναριολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι το ΚΥΣΕΑ δεν ασχολήθηκε με τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι ειδικά η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για έναν παραπάνω χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε μια λιτή ανακοίνωση, που αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Κατά πληροφορίες, η συζήτηση – ή και η απόφαση – για τις κορβέτες παραπέμπεται εκτός απροόπτου για την επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται ότι για τις κορβέτες επικρατέστερες προτάσεις είναι αυτή της γαλλικής Naval Group για τις Gowind και της ιταλικής Fincantieri για τις FX-30 «Doha».

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτόνομα θαλάσσια drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης και Δένδιας εντυπωσιάστηκαν από επίδειξη αυτόνομων θαλάσσιων drones του MIT στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

«Φέρνουμε τους δοκίμους μας σε επαφή με τη νέα επιχειρησιακή πραγματικότητα και την πατρίδα μας στη νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας