La Sultana: Το Σοβιετικό κατασκοπευτικό που έγινε σκάφος πολυτελείας! ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το 1970 η Σοβιετική Ένωση ενέταξε στην υπηρεσία της το «La Sultana» (που τότε η αρχική του ονομασία ήταν Aji Petri) ερευνητικό πλοίο. Για το μεγαλύτερο διάστημα, όμως, το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύει τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σήμερα, το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να κατασκοπεύει αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα. Αγοράστηκε από τον όμιλο «La Sultana» το 2007 κι  έχει μετατραπεί σε ένα υπερπολυτελές γιοτ.

To La Sultana, που αρχικά ονομάστηκε Aji Petri, κατασκευάστηκε το 1962 και αρχικά λειτουργησε ως πλοίο, μεταφέροντας επιβάτες στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των λιμένων της Οδησσού, της Σεβαστούπολης, της Κωνσταντινούπολης και της Γιάλτας.
Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων το 1970, το Σοβιετικο ναυτικό έστειλε το σκάφος στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών για κατασκοπεία κατά του Ηνωμένου Βασίλειου και των ΗΠΑ.

Μετά την πτώση της Σοβιετικής ΄Ένωσης, το Aji Petri – ένα από τα 12 μοναδικά πλοία που έχουν ναυπηγηθεί για το σοβιετικό στόλο – ανατέθηκε σε βουλγαρική ναυτιλιακή εταιρεία και για άλλη μια φορά έγινε ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, που αυτή τη φορά εκτελούσε δρομολογία μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Γιάλτας.

Διαθέτει επτά καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 12 άτομα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξεχωριστά παράθυρα, μαρμάρινα μπάνια και ντους.

Φαινεται σαν αλλο ενα πλοίο… ωστόσο το εσωτερικό του ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας

Τα δωμάτια είναι επενδεδυμένα με φινίρισμα ξύλου…

Το σκάφος περιλαμβάνει έργα από τον μαροκινό καλλιτέχνη Jilali Gharbaoui και ένα μοναδικό γλυπτό από κοχύλια και κάποτε βρισκόταν στο διάσημο κατάστημα της Hermes στο Παρίσι.

Υπάρχουν πολλές ανέσεις και δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως τρία σκάφη , μεταξύ των οποίων δύο Nantucket Limited Edition Sellerie by Lancel boats, κι ενα Mini Moke Jeep, ατομικά σκάφη και καταδυτικός εξοπλισμός και βέβαια ενα ελικοδρόμιο, τζακούζι και πολλές άλλες ανέσεις.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ενα ανακαινισμένο μηχανοστάσιο, το πλοιο των 823 τόνων διαθέτει 5.000 ναυτικά μίλια ταξιδεύοντας στους 11 κόμβους με μέγιστη ταχύτητα 13 κόμβων.

Η τιμή; Aν μπορείτε να διαθέσετε 225,000 δολάρια την βδομάδα (περίπου 180,000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και μπουρμπουάρ για το προσωπικό), το απόλυτα μαγευτικό – και ας μη ξεχνάμε – ιστορικής σημασίας σκάφος ειναι δικό σας! Πληροφορίες ΕΔΩ