ΛΑΕΔ: Μνημοσυνο για τον Πέτρο Σαρόγλου

Στην ΛΑΕΔ δεν ξέχασαν τον ευεργέτη και δωρητή της  Πέτρο Ζ.Σαρόγλου. Και πριν μερικές μέρες τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνό του.

Κάποιοι αυτό το στολίδι της ΛΑΕΔ ,είχαν σκεφτεί να το ξεπουλήσουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν .

Ο Πέτρος Σάρογλος, γόνος πλουσίων ομογενών του εξωτερικού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1864 και πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών, το καλοκαίρι του 1920 στο Λουτράκι. Απο το κληροδότημα του έγινε το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στην Πλατεία Παύλου Μελά και Ρηγίλλης, και χτίστηκε με σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη, απόφοιτου της γαλλικής Ecole des Beaux Arts.

Η προσφορά της ΛΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες από τους ιστότοπους του ΓΕΕΘΑ και της ΛΑΕΔ κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων της οικονομικής κρίσης έπιασε απίστευτες επιδόσεις και αποδόσεις. Σε καθημερινή βάση εκατοντάδες στελέχη την επισκέπτονται χρησιμοποιώντας τα κυλικεία της για τις συναντήσεις τους. Καθημερινά σιτίζονται περίπου 300 στελέχη εν ενεργεία εν αποστρατεία και λοιπές κατηγορίες δικαιουμένων συμπολιτών μας ενώ το Σαββατοκύριακο ο αριθμός ξεπερνά τους 1000.

Επί πλέον η ΛΑΕΔ χρησιμοποιείται για Διεθνή Συνέδρια Παρουσιάσεις βιβλίων, Ομιλίες, Συγκεντρώσεις στελεχών Εκδηλώσεις Συνδέσμων τάξεων και Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών σε καθημερινή βάση. Επίσης καλύπτει και τη κοινωνική πρόσφορα των Ενόπλων Δυνάμεων στα στελέχη τους διαθέτοντας τις ιστορικές αίθουσες της ΛΑΕΔ για την τέλεση γάμων. Λειτουργεί και Μουσείο με σπάνια όπλα.