ΛΑΕΔ: Ποια είναι τα κριτήρια για την χρήση της και η σιωπή που δείχνει αδυναμία

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ θα πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις για το ποιοι και γιατί έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων . Για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις αλλά κυρίως η αίσθηση ότι κάποιοι στρατιωτικοί “είναι δικοί μας” και κάποιοι άλλοι είναι “εχθροί”. Επειδή η επίκληση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση όπως βολεύει τον καθένα καλό θα είναι να δοθεί μια πειστική απάντηση στο ερώτημα που τίθεται από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής για την επιιλογή να δοθεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα η ΛΑΕΔ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και στην Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών αλλά όχι στους στρατιωτικούς των Ενώσεων.

Η επιλογή της σιωπής για μια ακόμη φορά από τα Γενικά Επιτελεία είναι σχεδόν βέβαιη. Ας έχουν όμως κατά νου οι εμπνευστές αυτής της “στρατηγικής” ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Είναι και ένδειξη απόλυτης αδυναμίας .

Το έγγραφο της ΕΣΠΕΑ:

ΠΡΟΣ : ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ                                                                          Αρ. Πρωτ. 106/2014
                                                                                                          Αθήνα, 11 Απρ 2014
ΚΟΙΝ : Π.Ο.Ε.Σ.

ΘΕΜΑ : Παραχώρηση Αίθουσας στη ΛΑΕΔ
 
ΣΧΕΤ   : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90/13-3-2014 έγγραφό μας
             β. Φ.959.2/29/241514/Σ.505/27-3-2014/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ
             γ. ΠαΔ 4-21/1992/ ΓΕΕΘΑ/ΔΙΠΑ/ΤΔΣ
 
        1. Σε συνέχεια του (β) σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο απαντήθηκε το διατυπωθέν με το (α) όμοιο αίτημά μας, εξ όσων γνωρίζουμε αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) διατέθηκε προκειμένου να λάβει χώρα γενική συνέλευση:
 
            α. Των αστικών μη κερδοσκοπικών σωματείων (ΝΠΙΔ) εν αποστρατεία στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, ήτοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (εν αποστρατεία) Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚιΣ), το Μάρτιο του τρέχοντος έτους 2014, αλλά και

            β. Της Ένωσής μας τον Ιανουάριο του παρελθόντος έτους 2013.

        2. Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:

        α. Ποιο το ακριβές ρυθμιστικό πεδίο της (γ) σχετικής στο οποίο δεν εμπίπτουμε, καθόσον από την ανάγνωσή του δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε τι ακριβώς αναφέρεστε και

            β. Που έγκειται η διαφορετικότητα των ανωτέρω σωματείων ως προς το χειρισμό σας έναντι ημών.

    3. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

    4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, προς την οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται για τις κατά την κρίση της ενέργειες.
 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ «ψηφίζει» Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και προκαλεί αντιδράσεις