«Μανιφέστο» ΚΚΕ για ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας – Τι αναφέρει και τι ζητά

“Μανιφέστο” ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από το ΚΚΕ ,με επίθεση στην Χρυσή Αυγή .

Με ένα εκτενές κείμενο το ΚΚΕ απευθύνεται προς το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας,θέτοντας όλα τα καυτά ζητήματα που τους απασχολούν.

Το κείμενο:

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που μαζί με όλο το λαό υφίστασθε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδι- κών μισθολογίων. Ο πέλεκυς όμως των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επί- πεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Αυξάνεται η φορολογία μέσω του φόρου εισοδήματος. Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ. Διεύρυνονται οι ιδιωτικοποιήσεις. Με το νέο ασφαλιστικό, καμιά σύνταξη πλέον δεν θα είναι εγγυημένη, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα θα ακολουθήσει περαιτέρω μείωση μισθών και συ- ντάξεων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει τα αποθεματικά των ταμείων που είναι δικά σας χρήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις τράπεζες.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Μήτρα αυτής της κατάστασης είναι το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπου με τη συμφωνία και των κυβερνήσεων συναποφασίζονται οι πολιτικές που ματώνουν τους λαούς.

Δεν πρέπει να διαφεύγει από την προ- σοχή κανενός ότι η κρίση που βαθαίνει διεθνώς, γεννάει οξύτατους ανταγωνισμούς, για το μοίρασμα των αγορών και οδηγεί σε νέους πολέμους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η προσφυγιά, η φτώχεια, η μετανάστευση. Η ελληνική άρχουσα τάξη συμμετέχει ενεργά στα σχέδια επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή για να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της ρόλο και να διασφαλίσει μερίδιο στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους από τον έλεγχο των αγορών.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Με τις προτάσεις της, που καμία κυβέρνηση δεν είχε διατυπώσει τις τελευταίες δεκαετίες προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για δημιουργία και επέκταση στρα- τιωτικών ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε νησιά, όπως Κρήτη, Κάρπαθο, Λέρο, εμπλέκει ακόμα περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν περνάει μέρα που να μην συνεκπαιδεύονται με άλλους στρατούς, με σενάρια πολέμου στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ανοίξει τη συζήτηση για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου. Προωθείται σχέδιο της ΕΕ για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την ομπρέλα του Frontex, που αποκτά αρμοδιότητες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας ως εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Σε αυτά τα πλαίσια αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με διαρκείς παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων, τις «γκρίζες ζώνες», ενώ η Τουρκία με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Τα στρατευμένα παιδιά του λαού, οι άν- δρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μας εμπλέκουν συνεχώς σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής με ευθύνη της κυβέρνησης.

Με τη συμμετοχή της χώρας μας σε όλα αυτά, με τη συμμαχία της με τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες που επιτάσ- σει η λεγόμενη «πολυδιάστατη» εξωτερι- κή πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώμα- τα της πατρίδας μας αλλά αντίθετα αδυ- νατίζει η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για όλα αυτά έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στο δρόμο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Μαζί με το λαό αποφασιστικά απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που ενώ δημαγωγεί για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποστηρίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς.

Είναι υμνητές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών και των Ταγμάτων Ασφαλείας, του δικτάτορα Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών.
Εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος απέναντι στους εργάτες. Υποστηρίζουν την ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σω- μάτων Ασφαλείας στην πολιτική ζωή με επιδίωξη να στρέφονται αυτά τα σώματα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Γι’ αυτό συκοφαντεί με ψέματα και αισχρό αντι- κομμουνισμό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.

Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα στα μέτωπα απέναντι στους πανίσχυρους στρατούς της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλ- γαρίας και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ αντιμετωπίζοντας συγχρόνως και τους ντόπιους συνεργά- τες των εισβολέων. Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης είναι φωτεινά παραδείγματα και για σήμερα! Αυτός ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Χίτλερ, τους γερμανοτσολιάδες, τη Χρυσή Αυγή που τους υποστηρίζει.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς. Γι’ αυτό και σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας και υπο- στηρίζει:

Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μι- σθού και σύνταξης.
Να γίνει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).

Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλι- σης με τη μετατροπή των επικουρικών σας ταμείων σε επαγγελματικά – αυτοδιαχειριζόμενα.

Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών.

Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Έχουμε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διά- σωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη με- τακίνηση των προσφύγων – μεταναστών με ασφάλεια προς τις χώρες προορισμού τους.