Μέγας Αλέξανδρος 2020: Κοινή άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ – Εντυπωσιακές εικόνες

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από την Σκύρο, όπου πραγματοποιείται μέρος η μεγάλη άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» με τη συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ.

Το σενάριο της τελικής ενέργειας στο νησί της Σκύρου, που έχει σχεδιαστεί από Έλληνες, Γάλλους και Αμερικανούς Επιτελείς, προβλέπει ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο «εχθρικών» δυνάμεων.

Η άσκηση στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η Διεθνής Κοινότητα, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι, δεν συμμερίζονται τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί δήθεν υποχρέωσης της Ελλάδας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τους οποίους επανέφερε εσχάτως η τουρκική πολιτική ηγεσία.

Όπως ανέφερε στις 29 Ιανουαρίου το OnAlert, η διεξαγωγή της κοινής αεροναυτικής άσκησης συνεκπαίδευσης «Μέγας Αλέξανδρος» και τα σενάρια που περιλαμβάνει, αποδυναμώνουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς, και ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις. «Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης», υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές και επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, σχολιάζοντας το πραγματικό όφελος για την Αθήνα από τη πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων με ΗΠΑ και Γαλλία.