30 μέρες χωρίς έξοδο στη Χίο – Πάνε για ρεκόρ!

Θα σπάσει το “ρεκόρ” στην 96 ΕΑΡΜΕΘ στη Χίο; Όπως λένε οι “παλιοί” υπήρξε περίοδος που έκαναν να δουν έξοδο 80 μέρες! Τώρα έχουν φθάσει τις 30! 

Σύμφωνα με όσα λένε οι ίδιοι οι στρατιώτες σε επιστολή τους προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων:

“Παραδοσιακά πρόκειται για μια μονάδα εξαιρετικά χαμηλής επάνδρωσης κάτι το οποίο κάνει την θητεία μια εξαιρετικά απάλευτη διαδικασία. Ο μέσος όρος εμπλοκής είναι οι 30 μέρες ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συναδέλφου που έμεινε μέσα για 45 συνεχόμενες μέρες. Οι »παλιοί» προσπαθώντας να διασκεδάσουν την ψυχολογική μας κατάπτωση μας λέγανε ότι το ρεκόρ της μονάδας είναι 80 μέρες. Κάτι που στα άλλα στρατόπεδα θα ήταν φιδεμπόριο του στρατού σε εμάς αποκτά υπόσταση και δεν φαντάζει κάτι τόσο μακρυνό.

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες σκοπιά και πρωινή απασχόληση στο συνεργείο των αρμάτων όπου αναλαμβάνουμε την συντήρηση και την επιδιόρθωση των οχημάτων. Η λειψανδρία μας έχει φτάσει στο σημείο λίγα άτομα να διεκπεραιώνουν καθήκοντα πολλών κάτι το οποίο μας αφήνει ελάχιστη ώρα για ανάπαυση. Το προκλητικό είναι ότι δύο φορές μας βάλανε να συμπληρώσουμε ερωτηματολόγια για τις συνθήκες διαβίωσης μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Το τραγελαφικό είναι ότι όλα τα ανώτατα στελέχη μας αντιμετωπίζουν σαν μια φυσιολογική μονάδα του Πεζικού του την πάει 1-1. Δεν γίνεται όταν κάνεις τον απλήρωτο μηχανικό στο συνεργείο το πρωί, ενδιάμεσα στην ημέρα κάνεις και 6 ώρες σκοπιά όρθιος με πλήρης εξάρτηση συν τις λοιπές δουλειές να μην φτάνεις στα σωματικά σου όρια…

…Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ότι για τις δυσβάσταχτες μας συνθήκες και την εμπλοκή που τρώμε οφείλονται οι αποσπάσεις σε λέσχες ΚΑΑΥ που οι φαντάροι κάνουν τα απλήρωτα γκαρσόνια, αποσπάσεις για καθαρισμούς σε αμμουδιές κτλ και τα αρκετά »βύσματα» που εκμεταλλευόμενα τις γνωριμίες τους σε εκκλησία-πολιτικούς-στρατιωτικούς δεν περνάνε καν την πόρτα του στρατοπέδου.

Για τους δύσπιστους που θα μας πουν ότι η 9μηνη θητεία φταίει για την υποστελέχωση και θα προτείνουν αύξηση της θητείας έχουμε να αναφέρουμε το ακόλουθο σκηνικό όταν βγήκαν οι μεταθέσεις. Ο ανακοινωτής άλλαξε 3 φορές την λίστα των μεταθέσεων. Ερχότανε με το χαρτί στο χέρι και τελευταία στιγμή πέφτανε τηλέφωνα  για προσθήκες/αφαιρέσεις και ξαναπήγαινε μέσα στο διοικητήριο και επέστρεφε με καινούργιο χαρτί. Με τα πολλά και όταν ικανοποιήθηκαν όλοι οι διαπλεκόμενοι μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα