Εξαιρούνται από τη μείωση του 40% οι απόστρατοι με 35ετία

Οι τροπολογίες Βενιζέλου στο πολυνομοσχέδιο.

Εξαιρούνται από τη μείωση του 40% οι απόστρατοι με 35ετία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τροπολογία κατέθεσε αργά το βράδυ ο Βενιζέλος στη Βουλή. Εξαιρούνται από τις περικοπές στις συντάξεις όσοι είναι κάτω των 55 ετών και συνταξιοδοτήθηκαν με το καθεστώς των υπερβαρέων ή έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας ή είναι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Ειδικά από τη μείωση του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης α΄, εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι που αποστρατεύθηκαν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ’ αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε ετών συντάξιμης υπηρεσίας». Δηλαδή, εξαιρούνται της μείωσης στη σύνταξη κατά 40% για ποσό πάνω από 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

Οι αυξήσεις, ιδίως για τα νεότερα στελέχη, περιορίζουν το χάσμα με την αγορά εργασίας και βελτιώνουν την ελκυστικότητα της ναυτικής σταδιοδρομίας.